MT Højgaard Holding sælger fra på Færøerne

MT Højgaard Holding har solgt sin ejerandel i færøske RTS Contractors til den ene af de hidtidige minoritetsaktionærer.
Arkivfoto: MT Højgaard Holding.
Arkivfoto: MT Højgaard Holding.

Med virkning fra 26. februar 2024 har MT Højgaard Holding solgt sin ejerandel på 80 % i færøske RTS Contractors til den ene af de hidtidige minoritetsaktionærer, Andrias Lamhauge.

Salget følger beslutningen om at afvikle forretningsenheden MT Højgaard International for at fokusere på koncernens velindtjenende og voksende danske kerneforretning.

Læs også: MT Højgaard nedskalerer internationalt: “Behov for grundlæggende ændringer”

Med salget sætter MT Højgaard Holding punktum for sit virke på Færøerne. Det er aftalt med køber, at RTS Contractors via datterselskabet RTS Bygging opfylder eventuelle forpligtelser på allerede afleverede byggerier.

– Vi er glade for at overdrage RTS Contractors til Andrias og ønsker alt godt i arbejdet med at videreudvikle virksomheden. Med salget tager vi det næste skridt i eksekveringen af beslutningen om at afvikle aktiviteterne i MT Højgaard International kontrolleret og effektivt, så vi kan koncentrere indsatsen om vores velindtjenende danske forretning, siger koncernchef Steffen Baungaard fra MT Højgaard Holding.

Kun aktiviteter i Grønland

Salgsprisen for aktierne er 5 mio. kroner, og desuden indfrier RTS Contractors ved gennemførelse af salget driftskapital i niveauet 11 mio. kroner, som MT Højgaard Holding har stillet til rådighed for virksomheden.

Yderligere oplyses det, at salget ikke vil påvirke MT Højgaard Holdings driftsresultat i 2024, da RTS Contractors og øvrige aktiviteter i MT Højgaard International rapporteres som ophørende aktiviteter.

Læs også: MT Højgaard Holding sælger endnu et selskab

Efter salget udgøres MT Højgaard International alene af aktiviteter i Grønland, idet MT Højgaard Holdings ejerandel i Seth er solgt betinget af de angolanske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Relateret indhold