Større trecifret millionbeløb sikrer nyt østjysk solcelleanlæg

Via selskabet NRGi Renewables investerer NRGi og Sampension i en kommende solcellepark, der skal producere, hvad der svarer til det årlige strømforbrug i ca. 30.000 husstande.
Rækker af solceller.
Det kommende solcelleanlæg på Djursland vil blive opført på et åbent landområde mellem Kolind og Nødager – et område, der i dag benyttes til landbrug. Projektet vil dække et samlet område på ca. 122 hektar svarende til ca. 170 fodboldbaner.

I marts blev lokalplanen for et nyt solcelleprojekt – et anlæg på 122 hektar sydøst for byen Kolind på Syddjurs – godkendt af Syddjurs Kommune, og nu oplyser NRGi Renewables, der er ejet af NRGi og Sampension, at de er klar til at gå videre med projektet.

Den endelige investeringsbeslutning blev bl.a. taget på baggrund af en række tilsagn fra flere virksomheder, der er klar til at aftage en andel af den strøm, som den nye solcellepark er projekteret til at producere.

Læs også

Træt af tung jura: 12 kommuner vil danne solcelle-selskab

– Vi ser frem til at opføre denne solcellepark, som med sin størrelse og produktionskapacitet er med til at markere, at solenergi spiller en væsentlig rolle i forhold til vores ambitioner om at accelerere den grønne omstilling, siger direktør i NRGi Renewables, Jakob Bundgaard, som er ansvarlig for udviklingen og driften af vind- og solcelleprojekter i hele landet.

Det estimeres, at solcelleanlægget vil producere ca. 132.000 MWh om året, hvilket svarer til det årlige strømforbrug i ca. 30.000 husstande.

Stort potentiale for flere projekter

Den samlede investering fra NRGi og Sampension via NRGi Renewables i solcelleparken er på et større trecifret millionbeløb, og hos Sampension glæder chef for ejendomme og infrastruktur, Torbjørn Lange, siger over, at der nu er truffet endelig investeringsbeslutning for projektet:

– Det er et stort fokusområde for Sampension at deltage aktivt i udviklingen af ny bæredygtig energi og på den måde bidrage positivt til den grønne omstilling. Samtidig er vi meget glade for vores samarbejde med NRGi-koncernen omkring NRGi Renewables, og vi ser et stort fremadrettet potentiale for at gennemføre yderligere projekter sammen til gavn for såvel øget bæredygtighed samt vores pensionskunders afkast.

Læs også

Danskerne om solceller: Elregningen vigtigere end klimaet

Ifølge lovgivningen om vedvarende energi skal opstillere af energianlæg bidrage økonomisk til en Grøn Pulje, som den enkelte kommune opretter. Derfor kan Syddjurs Kommune se frem til, at NRGi Renewables bidrager med 10 mio. kroner til kommunens pulje. Midlerne skal gå til grønne og almennyttige projekter i lokalområdet.

Solcelleanlægget vil efter planen stå færdigt og være klar til drift i foråret 2025.

Relateret indhold