Universitetsbyggeri til 131 mio. klar til indvielse

Aalborg Universitet Esbjerg er blevet om- og nybygget gennem halvandet år, og nu står nye studieområder og forskningslaboratorier klar.
Nu indvies den nye laboratorie- og undervisningsbygning på Aalborg Universitet i Esbjerg. Foto: Aalborg Universitet.
Nu indvies den nye laboratorie- og undervisningsbygning på Aalborg Universitet i Esbjerg. Foto: Aalborg Universitet.

Studerende og ansatte på Aalborg Universitet Esbjerg er rykket ind i nye laboratorier og studieområder, der nu bliver indviet. Det oplyser Bygningsstyrelsen.

Beliggenheden tæt ved Vadehavets barske klima stiller store krav til den 4.500 kvm store bygning i fem etager. Bygningen, der er tegnet af Rambøll/Witraz og Wiberg Arkitekter, består derfor primært af hårdføre materialer som beton, glas og cedertræ, der tåler strabadserne, men samtidig kræver et minimum af vedligeholdelse.

Med mere lys, mindre støj, mere udluftning, nye fitnessfaciliteter m.m. og flere muligheder for fordybelse har vi virkelig fået nogle gode rammer for forskningen.

Anders Schmidt Kristensen Campusleder, AAU Esbjerg

131 millioner

Om- og nybyggerierne har en værdi af 131 millioner kroner, og bygherren er Bygningsstyrelsen for Aalborg Universitet. Byggeriet er finansieret ved hjælp af såkaldte Unilab-midler, der sikrer seks milliarder kroner til sikring af laboratorier i verdensklasse på danske universiteter.

– Med de nye forskningsfaciliteter og et opfrisket studiemiljø med mere lys, mindre støj, mere udluftning, nye fitnessfaciliteter m.m. og flere muligheder for fordybelse har vi virkelig fået nogle gode rammer for såvel forskningen som det problemorienterede projektarbejde, som netop er et af universitetets særkender, siger campusleder på AAU Esbjerg, Anders Schmidt Kristensen.

Forskerne har indtaget de nye lokaler forud for den officielle indvielse.

Relateret indhold