Pensionsgigant får guld for to byggerier i Skejby

PensionDanmark er blev certificeret til DGNB-guld for både Zleep Hotels og Alfa Company House Skejby i det nordlige Aarhus.
Zleep Hotels har fået et bæredygtighedscertificeret hotel i Skejby Foto: David Bering, Montgomery.
Zleep Hotels har fået et bæredygtighedscertificeret hotel i Skejby Foto: David Bering, Montgomery.

Zleep Hotels og Alfa Company House i Skejby

  • Samlet investering: cirka 250 mio. kr.
  • PensionDanmark er bygherre og NCC Danmark A/S har været totalentreprenør på både Zleep Hotel Aarhus Skejby Alfa Company House Skejby.
  • Zleep Hotel Aarhus Skejby består af 100 hotelværelser fordelt på 3.170 m2 hotelværelser (230 m2 kælder).
  • Alfa Company House Skejby består af samlet syv lejemål fordelt på 6.258 m2 kontor og 1.170 m2 kælder.

Gæsterne på Zleep Hotel i Skejby kan fremover lægge sig til at sove med ekstra god samvittighed. Det oplyser PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Green Building Councils Anne Hedegaard overrakte nemlig tirsdag beviset på, at byggeriet lever op til kravene for at blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld. Det sker blandt andet på baggrund af hotelbyggeriets kvalitet og holdbarhed samt kvaliteten af indeklimaet.

– Zleep i Skejby er et godt eksempel på vores bestræbelser på at forene et godt afkast til vores medlemmer med social ansvarlighed og reduktion i klimabelastningen. Samtidig betyder det blandt andet, at både hotelgæster og Zleeps medarbejdere får glæde af et sundt indeklima helt i top, siger ejendomsdirektør Marius Møller fra PensionDanmark.

Totalentreprenør bakker op

Også PensionDanmarks nærliggende Alfa Company House Skejby med syv større erhvervslejemål bæredygtighedscertificeres DGNB Guld. I karaktergivningen har indeklima, lave omkostninger til vedligehold og bygningens forventede påvirkning af miljøet i hele dets livscyklus vægtet tungt.

– Klima og bæredygtighed hele vejen igennem er en central del af NCC Property Developments koncepter. Derfor finder vi det stærkt, at PensionDanmark i den grad har besluttet sig for at være en bæredygtig bygherre. Vi er glade for igen at kunne levere byggerier med høj bæredygtighedscertificering til PensionDanmark og brugerne, siger adm. direktør Ole Faurby i Property Development i NCC Danmark A/S, der er valgt som totalentreprenør.

PensionDanmark ejer i forvejen Comwell-hotellerne i Kolding, Holte og Roskilde og er medejer af Copenhagen Marriott Hotel. PensionDanmark er også bygherre på lignende Company House-koncepter i blandt andet Gladsaxe og Vallensbæk ved København og på Frederiks Plads i Aarhus.

Relateret indhold