Maritimt Kulturcenter skal binde Hobro sammen

Midtvejspunktet er nået for Maritimt Kulturcenter i Hobro, der udformes som en bølge.
Maritimt Kulturcenter i Hobro skal stå færdigt i april 2016. Illustration: E+N Arkitektur.
Maritimt Kulturcenter i Hobro skal stå færdigt i april 2016. Illustration: E+N Arkitektur.

På Hobro Søndre Kaj står murene nu færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen rejst på det nye maritime kulturcenter. Formålet med det maritime kulturcenter er at binde by og havn bedre sammen og samtidig åbne værftsområdet op for borgerne. Rammen bliver Hobro Værft, der er et af landets ældste fungerende træskibsværfter, og projektet gennemføres i et partnerskab mellem Mariagerfjord Kommune og Realdania, der i forvejen medvirker i udviklingen af Hobro Midtby.

Det er E+N Arkitektur A/S, som har sat form på en ny formidlingsbygning, en formidlingssti, en ny byggehal samt nye mandskabsfaciliteter og småskure. Der er også skabt et forslag til en formidlingsstrategi for kulturcentret.

Selve formidlingsbygningen har fået form som en bølge, og det bliver et selvstændigt vartegn for kulturcentret, som samtidig tydeliggør forbindelserne ind til byen og ud i fjorden.

Eske Møller Realdania

Budget på 20 mio.

– Selve formidlingsbygningen har fået form som en bølge, og det bliver et selvstændigt vartegn for kulturcentret, som samtidig tydeliggør forbindelserne ind til byen og ud i fjorden, siger projektleder Eske Møller fra Realdania, der støtter projektet sammen med Grøn Vækst, Det Obelske Familiefond, Region Nordjylland og Mariagerfjord Kommune. Den samlede budgetramme er på ca. 20 mio. kr.

– Det kommende maritime kulturcenter bliver et fantastisk udflugtsmål, som vil understøtte fjordens rolle som samlende kraft i kommunen og samtidig det aktive byliv, siger formand for Udvalget Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune, Jørgen Pontoppidan.

Projektet skal stå færdigt i april 2016.

Det er E+N Arkitektur, der har tegnet projektet, der har et budget på ca. 20 mio. kr. Illustration: E+N Arkitektur.
Det er E+N Arkitektur, der har tegnet projektet, der har et budget på ca. 20 mio. kr. Illustration: E+N Arkitektur.

Relateret indhold