Casa bygger hal til 22,5 millioner kroner

Casa er nu officielt i gang med renoveringen og nybyggeriet af Torstedhallen i Horsens - en entreprise på 22,5 millioner kroner.
Visualisering af Torstedhallen af Skala Arkitekter.
Visualisering af Torstedhallen af Skala Arkitekter.

Første spadestik til den nye Torstedhal blev taget i dag, den 12. juni, af formanden for Kulturudvalget, Kristian Dyhr. Det betyder startskuddet til renoveringen og nybyggeriet af Horsens’ nye hal, som efter planen skal stå færdig i sensommeren næste år.

Den første del af projektet består i opførelsen af en helt ny hal, som ligger i forlængelse af den eksisterende. Imens den nye hal opføres, vil den gamle stadig være i brug, og renoveringen af denne begynder først, når den nye hal står helt færdig. På den måde vil der under hele byggeriet stadig være masser af aktiviteter i Torstedhallen.

Hos CASA glæder man sig over den vundne opgave:

– Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Skala Arkitekter og Grontmij er blevet valgt til opgaven. Torstedhallen trænger til et gevaldigt løft, og den nye hal bliver både større og meget kønnere at se på, siger direktør Peter Rosengreen.

Samlingssted for alle

Partner i Skala Arkitekter, Emil Simonsen, fortæller til Dagens Byggeri, at tanken bag Torstedhallen er at skabe et samlingssted med et enkelt og harmonisk udtryk, hvor facadeudtrykkene spiller sammen i form af materialitet og udtryk.

– Huset er fleksibelt indrettet. Vi har to kerner, hvor omklædningsrummene kan disponeres alt efter, hvad der er behov for. Samtidig har vi det store loungeområde, der er opdelt af enkelte volumener, som skaber zoner, hvor man kan samles i forskellige situationer. Det gør, at huset kan indtages på et utal af måder, både nu og i fremtiden, fortæller Emil Simonsen.

Relateret indhold