Befolkningen skrumper i kommunen – i Nybøl udvider de skolen

Flere børn har betydet mangel på plads i Nybøl Børneunivers. Nu bygges to nye klasselokaler til 3,4 mio. kr.
Sløret foto af en pige med fletning og hvid t-shirt, der rækker hånden op. I baggrunden ses en lærer ved en grøn tavle samt flere børn.
Nybøl er indbydende for børnefamilier. Det har skabt pladsmangel i byens skole, der nu får en tiltrængt tilbygning.

Befolkningstallet i Sønderborg Kommune falder. Således forudser en befolkningsprognose fra april 2022, at befolkningstallet i kommunen vil falde med godt 1.500 indbyggere fra 2022 til 2030.

Det problem har de ikke i landsbyen Nybøl. Her er der kommet flere børn til, og pladsen er derfor blevet så trang i Nybøl Børneunivers, der består af vuggestue, børnehave, skole, SFO og klub, at der må mere plads til.

Derfor er det nu blevet besluttet, at der skal opføres en tilbygning på 130 kvm med to nye klasseværelser på hver 65 kvm. Tilbygningen skal matcher det eksisterende byggeri, så det fremstår sammenhængende, oplyser Sønderborg Kommune.

Læs også

Her skal nye lokalplaner sikre over 120 boliger i Syddanmark

De samlede byggeomkostninger anslås at beløbe sig til 3,4 mio. kr.

En indbydende landsby

Formanden for kommunens børne- og uddannelsesudvalg, Jesper Smaling, siger:

– Nybøl er ét af de steder, som mange flytter til, fordi det er en indbydende landsby, og det har betydet pres på Nybøl Børneunivers. Det tager vi selvfølgelig hånd om, da vi gerne vil sikre gode fysiske rammer for børn og unge på attraktive skoler og dagtilbud. For gode rammer er med til at styrke børnenes trivsel og udvikling, siger han.

Læs også

Fællesskabet er i centrum af nyt college i Sønderborg

Hvis alt går efter planen, forventes byggeriet at gå i gang i foråret 2025.

Relateret indhold