Arkitema har åbnet kontor i Reykjavik

Selv om Arkitema kun har et enkelt projekt i det islandske bagkatalog, er man nu klar til at indtage et marked i en positiv udvikling. Flere projekter er allerede i ordrebogen.
Hallgrímur Thor Sigurdsson har gennem årene arbejdet på en række spændende projekter i Island, hvor han også er manden bag Arkitemas hidtil eneste projekt i Island, Akureyri Kulturhus, der slog dørene op i 2010. Foto: Arkitema

Med åbningen af et arkitektkontor på Island, hvilket skete den 1. april, forventer Arkitema at få del i et attraktivt marked, med mange spændende projekter i de kommende år. Hallgrímur Thor Sigurdsson kommer til at stå i spidsen for kontoret, der I første omgang bliver placeret sammen med ejeren COWI’s kontor i Reykjavik.

I 2023 købte COWI den islandske ingeniørvirksomhed Mannvit og fik dermed et ben ind i den islandske byggeindustri, en industri, der rummer mange spændende muligheder over de kommende år. Da flere kunder på markedet efterspørger integrerede løsninger fra deres rådgivere, er det derfor naturligt, at Arkitema, som ejes af COWI, har oprettet et kontor i Island.

Et marked i en god udvikling

Til at lede kontoret er Hallgrímur Thor Sigurdsson blevet ansat som Design Director, og det er forventningen, at han inden længe vil få følgeskab af flere arkitekter. Således har Arkitema allerede en række konkrete projekter i ordrebogen, ligesom man påtænker at deltage i flere konkurrencer og tilbud.

Det islandske marked er inde i en rigtig positiv udvikling, og vi ser gode muligheder for at skabe en sund arkitektforretning. Markedet efterspørger mange af vores kompetencer inden for eksempelvis sundheds- og energibyggeri, og i samarbejde med vores mange nye COWI-kolleger i Island, vil vi komme til at kunne tilbyde gennemprøvede løsninger i høj kvalitet.

Glenn Elmbæk, Administrerende direktør i Arkitema

Godt kendt i Island

Hallgrímur Thor Sigurdsson, er ikke ny og ukendt i Arkitema. Han har tidligere arbejdet 11 år på Arkitemas kontorer i Aarhus og København, inden han flyttede til Nordic Office of Architecture, hvor han senest har arbejdet som direktør for virksomhedens islandske kontor. Han har gennem årene arbejdet på en række spændende projekter i Island, hvor han også er manden bag Arkitemas hidtil eneste projekt i Island, Akureyri Kulturhus, der slog dørene op i 2010.

Da han gennem de seneste 5 år har arbejdet i Island, har han et indgående kendskab til såvel arkitektmiljøet som byggebranchen generelt, og det er noget, han selv forventer vil være en fordel i opbygningen af Arkitemas nye kontor.

– Vi har allerede en række projekter i ordrebogen, som jeg ser frem til at udvikle, fortæller Design Director Hallgrímur Thor Sigurdsson. Kontoret i Reykjavik åbnede 1. april. Foto: Arkitema

Flere projekter i ordrebogen

– Jeg har fået muligheden for at stå i spidsen for en helt unik opgave, hvor jeg ser frem til at kunne hjælpe med at opbygge det nye kontor. Der er en god udvikling i gang i Island, og vi har allerede en række projekter i ordrebogen, som jeg ser frem til at udvikle både i tæt samarbejde med kommende kolleger her på kontoret og med god assistance fra kollegerne i Danmark, fortæller Hallgrímur Thor Sigurdsson.

Relateret indhold