Mangor & Nagel tegner to biografer

Mangor & Nagel har to nye biografer undervejs i Aalborg og Frederikssund.
Biografen i Frederikssund. Visualisering: Mangor & Nagel.
Biografen i Frederikssund. Visualisering: Mangor & Nagel.

Mangor & Nagel tegner to biografcentere i henholdsvis Aalborg og Frederikssund – begge som udvidelser af to eksisterende shoppingcentre. Begge projekter udføres for Nordisk Film Biografer.

Biografen i Aalborg bliver på 2200 kvadratmeter og kommer til at indeholde seks sale i en selvstændig tilbygning til shoppingcentret Shoppen. Dette byggeri er gået i gang.

Det er meget kompliceret. Biografen skal opføres over varegården, hvor der dagligt kører 25 lastbiler med varer til indkøbscentret.

Max Møller Projektleder hos Mangor & Nagel

Biografen i Frederikssund bliver på 1400 kvadratmeter og får fire sale. Her er der tale om en tilbygning til indkøbscentret Sillebroen, men denne opgave er noget mere kompleks, da der både skal bygges indeni, ovenover og i forlængelse af indkøbscentret – blandt andet vil tre af salene blive opført i en tilbygning, der skal stå på søjler i varegården.

Kompliceret opgave

– Det er meget kompliceret. Biografen skal opføres over varegården, hvor der dagligt kører 25 lastbiler med varer til indkøbscentret, siger Max Møller, projektleder hos Mangor & Nagel.

Han fortæller, at der skal være styr på både lyd og mennesker, når man tegner en biograf.

– Når man opfører en biograf, handler det om at have styr på menneskeflowet. Folk skal ind i den ene ende og ud i den anden. De skal ikke samme vej tilbage, som de kom ind, for der står der et nyt hold og venter på at komme ind i biografen. Derfor skal der være styr på vejene rundt i biografen. Samtidig har vi stort fokus på lyden. Vi skal som arkitekter lave et hovedgreb, der kan rumme akustikken, og der handler det om at ramme nogle højder, længder og bredder i det enkelte rum helt rigtigt, siger Max Møller.

Opførelsen af biografen i Frederikssund er tæt på byggestart – her afventer man blot de sidste tilladelser.

Begge biografer står ifølge Max Møller klar næste år.

Biografen i Aalborg. Visualisering: Mangor & Nagel.
Biografen i Aalborg. Visualisering: Mangor & Nagel.

Relateret indhold