Henning Larsens Fond hædrer to arkitekter

Henning Larsens Fond hædrede i år arkitekt Johnny Svendborg og arkitekt Merete Lind Mikkelsen. Det skete på stifterens fødselsdag den 20. august.
Arkitekterne Merete Lind Mikkelsen og Johnny Svendborg modtog i onsdags hæder fra Henning Larsens fond. Foto: Lars Bertelsen.
Arkitekterne Merete Lind Mikkelsen og Johnny Svendborg modtog i onsdags hæder fra Henning Larsens fond. Foto: Lars Bertelsen.

Arkitekterne Johnny Svendborg og Merete Lind Mikkelsen blev onsdag den 20. august hædret med Henning Larsens legat til arkitekter, der bidrager til at fremme og formidle arkitektur. Uddelingen sker hvert år på Henning Larsens fødselsdag, og arkitekt Ingela Larsson fra Fondens bestyrelse motiverede tildelingen til Johnny Svendborg og talte bl.a. om hans evne til at arbejde med alle arkitektfagets facetter:

– Det er bemærkningsværdigt, at Johnny Svendborgs tegnestue kan vise projekter, der spænder fra det poetiske vinderforslag til HOPE-konkurrencen og det sanselige og samtidigt samfundsdebatterende ceremoni-rum, til fine velproportionerede rækkehuse, centerbebyggelse og bebyggelsesplanlægning. Johnny Svendborg har altid insisteret på at gribe hele faget, fra det hverdagslige til det kosmiske. Med stor kunstnerisk og arkitektonisk sikkerhed bevæger han sig mellem meget forskellige opgaveformer og forskellige tværfaglige samarbejder, lød det fra Ingela Larsson.

Johnny Svendborg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han har bl.a. arbejdet i 10 år for Henning Larsen Architects og grundlagde i 2007 sin egen tegnestue, Svendborg Architects. Siden 2013 har han været præsident for Akademiraadet, som er statens rådgiver i kunstneriske spørgsmål.

Johnny Svendborg modtog tidligere på året Nykredits Motivationspris for sin indsats som bl.a. ejer og leder af Svendborg Architects samt underviser på Arkitektskolen.

Dobbelt hæder

Men også Merete Lind Mikkelsen fik flotte ord med på vejen af Kent Martinussen, adm. direktør for Dansk Arkitektur Center:

– Henning Larsens Fond hædrer Merete Lind Mikkelsen for hendes påpegning af, at fortiden er umådelig interessant at arbejde med og ikke mindst for hendes egen måde at gøre dette på. De konkrete værker viser, hvordan man med dybdegående form- og materialekendskab kan skabe ypperlige arkitektoniske udtryk, der i såvel restaurering som nybyggeri anviser, hvordan fortiden kan blive vores fremtid.

Merete Lind Mikkelsen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i Århus og driver sin egen tegnestue, der arbejder med transformation, historisk og bevaringsværdigt byggeri.

Merete Lind Mikkelsen og Johnny Svendborg tildeles hver 50.000 kr.

Relateret indhold