Henning Larsen Architects videre i konkurrence om museumsbyggeri

Henning Larsen Architects er blandt de elleve finalister, der skal konkurrere om at designe en ny museumsbygning i Budapest.
Henning Larsen Architects er videre i konkurrencen om at designe en ny museumsbygning i Budapest. Foto: Henning Larsen Architects.
Henning Larsen Architects er videre i konkurrencen om at designe en ny museumsbygning i Budapest. Foto: Henning Larsen Architects.

Henning Larsen Architects er gået videre i konkurrencen om at designe Det Ungarske Nationalgalleri, som udstiller kunst fra 1800 til 1950, og Ludwig Museet, der er et museum for samtidskunst. Det oplyser Henning Larsen Architects på sin hjemmeside.

Designkonkurrencen er en del af det omfattende projekt Liget Budapest Project, der skal forny verdens ældste bypark, Városliget i Budapest. Projektet indbefatter byggeriet af fem nye museumsbygninger, fornyelsen af byparkens grønne områder samt renovationen af de institutionelle bygninger, der er beliggende i byparken.

Liget Budapest Project er Ungarns første åbne internationale konkurrence i det seneste århundrede. Næsten 500 tilmeldinger blev skåret ned til 17, før juryen valgte vinderne i designkonkurrencerne om Etnografisk Museum, Det Ungarske Musikhus, FotoMuzeum Budapest og Det Ungarske Arkitekturmuseum.

Da juryen ikke kunne finde en kandidat blandt de 80 tilmeldte i konkurrencen om Nationalgalleriet og Ludwig Museet, blev en ny konkurrence udskrevet i november 2014. Jurien forventes at træffe den endelige afgørelse i april 2015.

Ifølge planen vil byggeriet gå i gang i 2016, og de nye museer stå færdige i 2018.

Relateret indhold