Frøkoncerns nye domicil skyder op

Totalentreprenøren Raundahl & Moesby har for AP Ejendomme sat gang i frøkoncernen DLF Seeds’ nye hovedkontor. Den bæredygtige bygning arbejder sammen med landskabet.
Illustration af en hvidlig bygning i 3 etager, der står på en grøn bund.
Enkelt og overbevisende. Frøvirksomheden DLF Seeds’ nye hovedkontor i erhvervsområdet Kongebakken i Smørum bliver opført af Raundahl & Moesby for AP Ejendomme.  Visualisering: PLH Arkitekter

Den globale frøkoncern DLF Seeds, der har mere end 2.200 ansatte i over 20 lande og en omsætning på 8,5 mia. kr., får i efteråret 2025 nyt domicil til de ca. 100 danske medarbejdere, der i dag har til huse i Roskilde.

Det nye domicil er tegnet af PLH Arkitekter i samarbejde med Nordland Arkitekter. Da de to arkitektvirksomheder i slutningen af 2022 vandt konkurrencen om at tegne det kommende domicil, deltog fire forskellige tegnestuer. Vinderforslaget blev dengang bl.a. valgt med følgende ord:

Det nye domicil får både fleksible kontorområder, fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, laboratorier, plantevækstrum m.m. Visualisering: PLH Arkitekter

”Det er et bæredygtigt hus med et stærkt narrativ, som afspejler DLF’s værdier. Arbejdet med terrænet, og hvorledes dette bliver til et bygget landskab, som præger bygningens indre stemning og udendørsarealer omkring bygningen, er på en gang enkel og overbevisende. Materialer, rummeligheder og dagslys er overbevisende både indvendigt og udvendigt. Overordnet er det et projekt, som indfrier DLF’s ønsker særdeles godt.”

Nu har AP Ejendomme indgået aftale med frøvirksomheden om udviklingen og opførelsen af et nyt hovedkontor i erhvervsområdet Kongebakken i Smørum i Egedal Kommune. AP Ejendomme bliver ejer af bygningen, hvor DLF har indgået en langvarig lejekontrakt.

Læs også

Håb forude for træt bymidte: Klar til 1. etape

Tredje fælles projekt

Bygherren har valgt Raundahl & Moesby som totalentreprenør på det cirka 4.200 kvm byggeri, der får plads på en grund på cirka 12.000 kvadratmeter.

Det er langt fra første gang, de to parter indleder et samarbejder. De er pt. bl.a. i gang med at opføre nyt hovedkontor til GF Forsikring efter samme model, hvor AP Ejendomme bliver ejere af hovedkontoret. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson:

Det nye byggeri kommer til at spille sammen med den 12.00 kvm store grund, hvorpå det bliver bygget. Illustration: PLH Arkitekter

– Opførelsen af den kommende ejendom til DLF er det tredje byggeri, vi sætter i gang sammen med Raundahl & Moesby. Vi stiler efter, at ejendommen bliver certificeret med DGNB Guld, og det er vi overbeviste om, at Raundahl & Moesby er med til at sørge for, at vi kommer i mål med, siger han.

Stillet store krav til byggeriet

Ifølge Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark forventes domicilet at stå færdigt i oktober 2025. Budgettet er anslået til 85 mio. kr. for domicilet i op til 3 etager, der både får fleksible kontorområder, fitnesslokaler, loungeområder, stor kantine, topmoderne laboratorier, plantevækstrum m.m.

Læs også

AP Ejendomme køber central bygningsbrik i Flodbyen Randers

Morten Jensen, direktør i Raundahl & Moesby Øst, siger:

– Vi oplever generelt, at markedet ønsker at udvise et større samfundsansvar, og derfor efterlyser optimale løsninger inden for det bæredygtige byggeri. Det samme gør DLF, som har stillet store krav til byggeriet af deres nye domicil. I Raundahl & Moesby glæder vi os over at kunne introducere en ny og interessant dimension inden for byggeri, som er i overensstemmelse med den såkaldte EU’s taksonomiordning, artikel 7,1. Med vores underskrift på de formulerede politikker og vores seneste initiativer inden for den bæredygtige agenda, er vi blandt de første entreprenører i Danmark, der har positioneret sig strategisk og ambitiøst for at imødekomme de nye og skærpede krav.

Der er også blevet plads til en stor, lys kantine til de 100 medarbejdere, der fra oktober 2025 får deres daglige gang i DLF’s nye domicil. Visualisering: PLH Arkitekter

Hos DLF ser man frem til at tage det kommende hovedkontor i brug.

– Vi har behov for mere tidssvarende og moderne rammer, så vi kan fortsætte vores udvikling, siger Søren Halbye, Group CEO i DLF.

Rambøll er bygherrerådgiver på projektet. Sweco er tilknyttet som ingeniør.

Relateret indhold