Eksklusive boliger i historisk frimurer-ejendom

Domis Udvikling er i gang med at skabe 50 unikke boliger i en gennemrenoveret historisk bygning centralt i det gamle København.
Ejendommen blev opført i 1869 af den Danske Frimurer Orden, som benyttede huset frem til 1927. Fra 2016 kan nye beboere flytte ind i de omkring 50 lejligheder, der indrettes i den historiske ejendom. Foto: Domis.
Ejendommen blev opført i 1869 af den Danske Frimurer Orden, som benyttede huset frem til 1927. Fra 2016 kan nye beboere flytte ind i de omkring 50 lejligheder, der indrettes i den historiske ejendom. Foto: Domis.

Om et års tid forventer Domis Udvikling, at de kommende beboere i 50 lejligheder i en ejendom Klerkegade i København kan flytte ind.

Der er tale om en helt særlig ejendom, der for knap 150 år siden blev opført for den Danske frimurer Orden. Siden 1927 er ejendommen dog blevet brugt til andre formål, senest som musikskole, og Domis har købt ejendommen af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Vi regner med at alle boligerne vil være klar til indflytning i løbet af et års tid.

Direktør Ole Byriel Domis Udvikling

De 50 lejligheder bliver på hver omkring 100 kvadratmeter – moderne og gennemrenoverede enheder i en klassisk bygning med højt til loftet.

Unikke boliger

Bygningen kommer til at fremstå fuldstændig ny og gennemrenoveret indvendig, kun den udvendige ‘skal’ er bevaret.

– Der bliver tale om ganske unikke boliger, som ikke findes andre steder. De er moderne, eksklusive og utraditionelle med mondæn, markant arkitektur i en bygning, der emmer af hemmelighedsfulde historier, siger direktør Ole Byriel, Domis Udvikling.

Der etableres i ejendommen fem helt nye opgange med elevatorer, som er et plus centralt i København.

De fleste lejligheder i det samlede areal på godt 6.000 kvadratmeter har indskudte dæk med stor synlighed til de øvrige arealer i lejligheden. Loftshøjden varierer og er nogle steder op til seks meter, hvor store gamle vinduespartier giver smukke lysindfald. Taglejlighederne bliver et kapitel for sig med store taghaver og smukt udsyn over byens tage. I stueetagen får lejlighederne mulighed for integreret parterre, der kan anvendes til kreative formål.

– Det er virkelig et enestående projekt, som vi glæder os utroligt meget til at vise frem for mulige interesserede købere. Vi regner med at alle boligerne vil være klar til indflytning i løbet af et års tid, siger Ole Byriel.

Uden for Aarhus

Domis, der blev stiftet af et privat konsortium i Aarhus i 2010, udvikler, investerer og varetager driften af en række kvalitetsejendomme i Aarhus, hvoraf hovedvægten er lagt på boliger.

Enkelte enheder uden for den østjyske hovedstad er Domis dog faldet for. Det gælder blandt andet palæet ved Otto Mønsteds Plads i København, som er udviklet og klar til indflytning til efteråret, og altså senest den historiske ejendom i Klerkegade.

Relateret indhold