BIG vinder endnu en skyskraber

BIG tegner 185 meter høj skyskraber til både bolig og erhverv i Frankfurt.
BIG tegner igen en skyskraber - denne gang i Frankfurt. Illustration: BIG.
BIG tegner igen en skyskraber - denne gang i Frankfurt. Illustration: BIG.

Det er blot et par uger siden, at BIG kunne offentliggøre, at tegnestuen havde vundet opgaven om at tegne den fjerde og sidste skyskraber på Ground Zero i New York, og nu har det dansk-amerikanske arkitektfirma vundet endnu et højhus. Denne gang i tyske Frankfurt, hvor BIG får ansvaret for at tegne huset, der skal opføres på en af de få tilbageværende byggegrunde midt i byens finansområde.

Det er den amerikanske ejendomsudvikler Tishman Speyer, der står bag højhuset, der får 45 etager og bliver 185 meter højt. Arealet inde i bygningen bliver på 65.000 kvadratmeter, og der bliver tale om det første højhus i Tyskland, der kommer til at huse både boliger, erhverv og offentlige områder – såsom restauranter – i samme bygning, og netop kombinationen af boliger og erhverv har været udgangspunktet for Tishman Speyers tilgang til projektet.

– Både nutidens såvel som fremtidige generationer vil efterspørge kombinationen af arbejde og bopæl i en levende bygning lige i centrum af byen, siger direktøren for Tishman Speyer i Tyskland, Florian Reiff, til cpexecutive.com.

Nyt milliardprojekt

Bygningen vil koste 1,7 milliarder kroner at opføre, og det indledende arbejde er gået i gang på grunden midt i finansområdet, der består af en blanding af høje og lave bygninger.

– Frankfurt kombinerer klassiske, europæiske bygninger med de højhuse, som de omgiver, og sammen skaber de en levende klynge i byens midte. Det nye højhus bliver rejst lige midt i dette mix af lave og høje huse, siger Bjarke Ingels om projektet.

Den øverste halvdel af højhuset skal bruges til beboelse, mens den nederste bliver til erhverv, og BIGs design bryder med den klassiske skyskraber både i bunden, hvoer etagerne er forskubbet og giver plads til terrasser, og midt på bygningskroppen, hvor etagerne skyder sig ud fra bygningskroppen, som havde de fået et spark. Også her bruges grebet for at lave store terrasser, hvilket er et tema, man også kunne se i BIGs World Trade Center-design, der også lagde vægt på terrasser i højden.

Bygningen bliver 185 meter høj og får ved hjælp af
Bygningen bliver 185 meter høj og får ved hjælp af “udskudte etager” terrasser både i bunden og midt på bygningskroppen. Illustration: BIG.
BIG prioriterer igen de grønne terrrasser i forbindelse med et højhusprojekt. Illustration: BIG.
BIG prioriterer igen de grønne terrrasser i forbindelse med et højhusprojekt. Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.
Illustration: BIG.

Relateret indhold