BIG skal tegne nyt World Trade Center

BIG-Bjarke Ingels Group får med opgaven 2 World Trade Center en af de mest prestigiøse arkitektopgaver, det er muligt at få.
Bjarke Ingels var på forsiden af Bloomberg Businessweek, da han havde sikret sig opgaven med at tegne Googles nye hovedkvarter. Nu skal BIG også tegne bygning 2 af det nye World Trade Center i New York. Foto: big.dk/Bloomberg Businessweek.
Bjarke Ingels var på forsiden af Bloomberg Businessweek, da han havde sikret sig opgaven med at tegne Googles nye hovedkvarter. Nu skal BIG også tegne bygning 2 af det nye World Trade Center i New York. Foto: big.dk/Bloomberg Businessweek.

Succesen vil ingen ende tage for BIG-Bjarke Ingels Group, som nu kan oplyse, at tegnestuen skal tegne bygning 2 af det nye World Trade Center. Opgaven består af en skyskraber, der skal opføres på Ground Zero, hvor blandt andet World Trade Centers to tvillingetårne styrtede i grus efter terrorangrebet 11. september 2001.

Når alle projekter på Ground Zero er ført til ende, vil der stå i alt seks bygninger på grunden, og det er BIGs talskvinde Daria Pahhota, der over for Information bekræfter, at den danske tegnestue har fået opgaven med bygningen, der tituleres bygning to.

Vi er enormt beærede og ydmyge overfor den store opgave, det er at bidrage til genopbyggelsen af World Trade Center.

Daria Pahhota Talskvinde, BIG-Bjarke Ingels Group

– Vi kan oplyse, at BIG er hyret som arkitekt for 2 World Trade Center for Silverstein Properties og 21st Century Fox og News Corp, siger Pahhota til den danske avis.

Tegnestuen er endnu ikke klar til at løfte sløret for designet, men det vil formentlig ske i næste uge, og BIG antyder selv, at man har taget udgangspunkt i en kreativ målgrupppe.

– Vi er enormt beærede og ydmyge overfor den store opgave, det er at bidrage til genopbyggelsen af World Trade Center mere end et årti efter 11. september og være med til at transformere Downtown Manhattan til et levende miljø for kreative virksomheder og alle newyorkere, siger Daria Pahhota.

Stor succes i USA

BIG skal samarbejde med både bygherre og den store amerikanske medievirksomhed 21st Century Fox, der ifølge forlydender vil flytte sit hovedkvarter ind i skyskraberen, når den står færdig.

Foruden adskillige prisbelønnede og højt profilerede projekter i Danmark har den danske tegnestue nu også fået godt fat i det amerikanske marked, hvor man blandt andet har vundet konkurrencen om at tegne det amerikanske nationalmuseum i Washington DC, Googles nye hovedkvarter i Californien samt den trekantede Via-bygning på Manhattan.

Administrerende direktør i Arkitektforeningen, Jesper Pagh, siger i forbindelse med World Trade Center-opgaven, at BIGs succes er kulminationen på 15 års målrettet indsats, hvor den danske arkitektbranche har arbejdet målrettet mod internationale gennembrud.

Relateret indhold