Bæredygtigt stadionprojekt på vej i Hjørring

Flere erfarne virksomheder samarbejder om et nordjysk projekt, som bliver Danmarks mest bæredygtige stationbyggeri.
Projektet består blandt andet af overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane. Illustration: LUMO Arkitekter.
Projektet består blandt andet af overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane. Illustration: LUMO Arkitekter.

Højisolerede konstruktioner, udnyttelse af dagslys, luftkvalitet, affaldshåndtering og minimering af udgifter til drift og vedligehold.

Dette er blot nogle af de bæredygtige tiltag, der bliver arbejdet med i det kommende stadionbyggeri i Hjørring, hvor byens gamle stadion på Femhøje skal rives ned og erstattes af et nyt og moderne byggeri.

Idræts-kompetencer

Projektet indeholder to nye idrætshaller, omklædningsfaciliteter, café samt overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane

Det er Svenstrup-virksomheden Lund & Staun, der leder byggeriet i samarbejde med et rådgiverteam bestående af de tre århusianske virksomheder: LUMO Arkitekter, Regnbuen Arkitekter og SlothMøller Rådgivende Ingeniører.

Tilsammen har de en bred erfaring inden for idrætsbyggeri, idet de hver især står bag blandt andet Rønbæk Idrætscenter, Viking Stadion i Stavanger, Skanderborg Fælled, Hejnsvig Multihal og Lyngby Stadion.

Alle tråde skal samles

Det nye stadion skal både være fleksibelt og robust, hvilket for eksempel betyder, at flere aktiviteter kan afvikles sideløbende. Gæsterne kan bespises på både første og anden sal og undervisningslokalerne kan laves om til én stor VIP-lounge. Det kommende stadion vil også være kendetegnet ved at overholde kravene til passivhuse, oplyser Lund & Staun, der lægger op til, at stadionet skal være Danmarks mest bæredygtige af slagsen.

For at indarbejde tiltag inden for bæredygtighed vil projektet blive indledt af en designproces, som samler alle tråde inden detailprojekteringen.

I processen mødes byggeleder, bygherre, arkitekt og ingeniør regelmæssigt for at sikre, at tiltagene belyses fra alle vinkler, og at beslutninger bliver taget så snart, det er muligt.

Relateret indhold