Arkitektfirma vinder den nye udgave af KB Hallen

Københavnske CCO har vundet opgaven med at tegne en ny udgave af KB Hallen, der skal erstatte den oprindelige hal, der udbrændte i 2011.
KB Hallen udbrændte i 2011, og den 77 år gamle hal stod ikke til at redde. Nu skal CCO tegne den nye udgave af hallen.
KB Hallen udbrændte i 2011, og den 77 år gamle hal stod ikke til at redde. Nu skal CCO tegne den nye udgave af hallen.

Den nye hal

  • Bygherre: KB (Kjøbenhavns Boldklub)
  • Ingeniør: Rambøll
  • Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen

I 2012 nedbrændte KB Hallen på Frederiksberg, og da bygningen ikke stod til at redde, blev resterne revet ned tidligere på året for at gøre plads til en ny hal.

Den skal københavnske Christensen & Co Arkitekter (CCO) stå for designet af, og tegnenestuen oplyser, at den har vundet opgaven på en udførlig arkitektonisk strategi, der tager udgangspunkt i en bygningskulturel værdisætning af den gamle hal udført af Christoffer Harlang, der er professor ved Arkitektskolen.

Den arkitektoniske strategi vil udpege og identificere en række væsentlige DNA-spor fra den gamle hal, der bør fortolkes og danne udgangspunkt for den nye udgave af KB Hallen, der på den måde vil blive arkitektonisk forankret i historien og danne rammen om et sportsligt og kulturelt kraftcenter.

CCO oplyser, at skitseprocessen nu er i fuld gang, og tegnestuen forventer at kunne løfte sløret for designet i løbet af efteråret.

Da KB Hallen udbrændte i 2011, dannedes der så meget varme, at det armerede jern under betonen blev så ødelagt, at man ikke ville kunne bygge oven på den tilbageværende beton. Jernet ville kunne splintres som glas, hvis støj og brug ramte en bestemt frekvens.

Relateret indhold