P-hus i Coop Byen opføres i genbrugte, lokale materialer

NCC introducerede sit fleksible p-hus-koncept i 2018. Nu skyder entreprenørvirksomhedens sjette parkeringshus med 460 p-pladser op i Coop Byen i Albertslund.
NCC opfører p-huset i Coop Byen med bl.a. byggematerialer fra en tidligere bygning på grunden. Visualisering: Holscher Nordberg Architecture and Planning
NCC opfører p-huset i Coop Byen med bl.a. byggematerialer fra en tidligere bygning på grunden. Visualisering: Holscher Nordberg Architecture and Planning

Byggeriet af den nye bydel Coop Byen i Albertslund er gået i gang. I områdets første bykvarter udvikler PensionDanmark 350 boliger, et fælleshus, og en bypark, og nu er også byggeriet af et DGNB Guld-certificeret parkeringshus med cirka 460 p-pladser i 13 forskudte niveauer gået i gang.

Det første kvarter i Coop Byen består af bl.a. tre boligbebyggelser henvendt til forskellige målgrupper som singler og nystartede familier, familieboliger herunder rækkehuse og et boligfællesskab for alle over 50 år uden hjemmeboende børn. Denne del opføres af HHM, der i efteråret 2023 indgik en aftale med bygherren om de første 278 boliger til en samlet sum på over en halv milliard kroner. Parterne forventer at indgå aftaler for yderligere 150 mio. kroner.

P-huset står NCC for at opføre. Parkeringshuset i Coop-byen er det sjette p-hus, der opføres efter det koncept, som NCC har gennemtænkt og udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører.

Læs også: Nyt p-hus i træ er allerede fremtidssikret

Parkeringshuset, der er skabt med vægt på genanvendelighed, flytbarhed og fleksibilitet, certificeres til DGNB Guld. Budgettet er i Byggefaktas SMART-database over bygge- og anlægsprojekter anslået til 110 mio. kr. for de 14.000 kvm parkeringshus.

– Vi har udviklet et parkeringshus, som ikke bare er økonomisk konkurrencedygtigt – både i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse. Vi tilbyder et basiskoncept, hvor kunden kan tilvælge en række løsninger, for eksempel alternative materialer til facaden, siger produktionsdirektør Jesper Gaarde.

Fungere som indgang til Coop Byen

Bygningen vil med sin centrale placering fungere som en slags indgang til Coop Byen og de nye boliger. Uderummet omkring bygningen er designet til at understøtte fysiske aktiviteter; blandt andet med etableringen af en motionstrappe på facaden, ligesom man så det på Konditaget Lüders i Nordhavn.

Thomas Kjær Petersen, senior projektudviklingschef i PensionDanmark Ejendomme, siger:

– Vi er særligt glade for projektets bæredygtige tiltag, hvor byggematerialer fra en tidligere bygning på grunden bliver genbrugt.

Det første af NCC’s koncept-p-huse blev opført ved Herlev Sygehus i 2018. Siden er NCC’s p-huskoncept også opført i forskellige varianter i bl.a. Tobaksbyen i Søborg i 2020, hvor der er plads til 780 biler, og i erhvervsområdet Kontorværket i Valby, hvor biotekselskabet Genmap i 2021 fik 250 p-pladser.

Relateret indhold