Nrep afsætter 50 mio. til CO2-forbedring af københavner-hotel

Comfort Hotel, der består af 13.560 m2 fordelt på 399 værelser samt fællesarealer, skal fremover være selvforsynende med grøn energi.
Hotellet på Vesterbrogade med den karakteristiske glasfacade.
Hotellet på Vesterbrogade med den karakteristiske glasfacade.

Corona-pandemien ramte rejse- og hotelbranchen hårdt, og siden har markedet været præget af lav aktivitet.

Men udviklingen er ved at vende, vurderer Nrep, der netop har købt Comfort Hotel på Vesterbrogade i København af et selskab, der er tilknyttet den amerikanske investeringsfond Starwood Capital:

– Markedet er på vej tilbage fra niveauet under Covid-19, og antallet af overnatninger i København er steget betydeligt de senere år – en udvikling, der først og fremmest er båret frem af danske besøgende, forklarer Mohamad Awad, investment director hos Nrep.

Læs også: Søren Tscherning hyldet for sin grønne indsats

Han tilføjer, at aktiviteten fra internationale besøgende også er stigende og nu ligger omkring 10 % lavere end niveauet før pandemien:

– Vi oplever en øget interesse for København som rejsedestination. Der er kommet flere og bedre attraktioner i hovedstaden, som tiltrækker rejsende i ferieperioderne, hvor forretningsaktiviteten er lav. Af disse grunde er vi interesserede i at købe mere indenfor hotelsegmentet.

I 2021 købte den nordiske ejendoms- og byudviklingsinvestor gennem en af sine fonde det tidligere madmarked Westmarket, der ligeledes ligger på Vesterbrogade, og omdannede det til det urbane hotel CityHub.

Stort potentiale for ‘brown-to-green’-investeringer

Comfort Hotel, der erstattede biografen Saga Teatret, er bygget i 1990 og siden ombygget i 2014, og det består af 13.560 m2 fordelt på 399 værelser samt fællesarealer.

Planen er at opgradere ejendommen, så hotellet fremover bliver selvforsynende med grøn energi, og dermed nedbringe bygningens CO2-forbrug.

Læs også: “Et regulært gennembrud” at Mipim kommer til Danmark

Der er afsat i alt 50 mio. kroner til opgraderingen.

Gennem fonden NSF 5 har Nreps moderselskab Urban Partners rejst mere end 27 mia. kroner, som skal investeres i både bolig-, kontor-, logistik- og hotelejendomme under administration.

– Vi ser et stort potentiale for, at de her ‘brown-to-green’-investeringer bliver profitable for både udlejer og lejer, siger Mohamad Awad.

Relateret indhold