Ny guide skal gøre det nemmere at genbruge byggematerialer

Genbrugsguiden fra Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet skal gøre det lettere at finde virksomheder, som tager imod og anvender brugte byggematerialer.
VCØB's Genbrugsguide giver lige nu en oversigt på 14 forskellige byggematerialer og virksomheder og aktører, som man kan aflevere det specifikke materiale til.
VCØB's Genbrugsguide giver lige nu en oversigt på 14 forskellige byggematerialer og virksomheder og aktører, som man kan aflevere det specifikke materiale til.

Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) har netop lanceret Genbrugsguiden, som er en online løsning, der giver en oversigt over virksomheder og andre aktører, som har implementeret effektive løsninger for genbrug og genanvendelse – det vil sige byggematerialer, som kan bruges igen til samme formål, de oprindeligt var udformet til, uden at det kræver yderligere forarbejdning end eksempelvis rengøring, kvalitetskontrol eller reparation.

– Genbrug er en central del af arbejdet for at reducere vores ressourceforbrug i byggebranchen. Derfor har vi lavet Genbrugsguiden, som både skal understøtte tiltag, der sikrer selektiv nedrivning, og som også understøtter etablering af et effektivt marked for cirkulære løsninger, siger Anke Oberender, leder af VCØB.

Find virksomhederne

Lige nu giver VCØB’s Genbrugsguide en oversigt på 14 forskellige byggematerialer og virksomheder og aktører, som man kan aflevere det specifikke materiale til.Hvis man eksempelvis vælger ‘mursten’ i drop-down menuen, vil de virksomheder, som tager imod mursten til genbrug, fremgå af listen. Når man vælger en virksomhed, kan man læse mere om virksomhedstypen, deres aktiviteter og hvor man kan aflevere materialet på virksomhedens egen hjemmeside.

Genbrugsguiden omfatter ikke kommunale genbrugspladser, oplagringspladser eller virksomheder, der er listet i affaldsregisteret.

Relateret indhold