Dansk group CEO køber stort ind i både England og Holland

Nordomatic udvider forretningen indenfor Smart Building-løsninger med to markante opkøb, der skal accelerere markedet i retningen af åbne teknologier.
Nordomatics CEO, danske Toke Kjær Juul, der tiltrådte 1. juni, har som adm. direktør i Nordomatic Danmark tidligere været med til flere opkøb. Nu er to nye virksomheder kommet til.
Nordomatics CEO, danske Toke Kjær Juul, der tiltrådte 1. juni, har som adm. direktør i Nordomatic Danmark tidligere været med til flere opkøb. Nu er to nye virksomheder kommet til.

Med to strategiske opkøb af London-baserede Pillinger Controls og hollandske MRC innovatief klimaatbeheer udvider Nordomatic, der er er en af Nordens førende aktører inden for bygningsautomatik, sine forretninger.

De geografiske placeringer af Pillinger Controls og MRC går godt i tråd med købers strategi og giver mulighed for at udvide forretningerne i både Storbritannien og i Benelux-regionen. Nordomatic arbejder også allerede med energieffektivitet og klimabæredygtighed i bygninger i Sverige, Danmark, Norge.

Udvidelse vil skabe muligheder for øgede projekter og synergier og give Nordomatic mulighed for at udforske nye forretningsinitiativer indenfor bygningsautomation.

Koncernens danske group CEO, Toke Kjær Juul, der tiltrådte 1. juni i år, har store forventninger til de nye, strategiske initiativer:

– Nordomatic formål er at accelerere markedet i retningen af åbne teknologier samt klimamæssig og social bæredygtighed. Vi ønsker at skabe en mere bæredygtig fremtid. Disse nye opkøb viser præcist vores stærke engagement ved at handle i overensstemmelse med vores formål, og vores nye selskaber vil i væsentlig grad komme alle interessenter til gode.

– Vi arbejder løbende på at styrke både vores særlige BMS- og softwarefærdigheder, vores globale rækkevidde og indflydelse – og især vores medarbejdere og kultur, så vi har den stærkest mulige platform at operere fra. Både Pillinger Controls og MRC passer perfekt ind i dette perspektiv, siger Toke Kjær Juul, der har været ansat i virksomheden i forskellige roller siden 2001.

Læs også: Fremtidens bygning skal være energismart

Passer perfekt

Pillinger Controls, der er placeret i den sydvestlige del af London, har mere end 20 års erfaring med service og vedligehold af intelligent bygningsautomatik især i uddannelses- og farmaceutiske sektorer. Virksomhedens 57 medarbejdere opererer primært i den sydøstlige region af England og har opnået en årlig omsætning på £5 millioner (knap 43,5 mio. kr.).

MRC innovatief klimaatbeheers omfattende brancheerfaring gennem 25 år, en solid kundedatabase og ekspertise inden for forskellige BMS-systemer og -kontrol, forventes at kunne spille en afgørende rolle for, hvordan Nordomatic kan udvide sin forretning på dette marked.

– Dette opkøb passer perfekt med vores mål om at udvide i regionen og gør os stærkere sammen. Vi vil drive innovation, levere langsigtet bæredygtig værdi til vore kunder og dermed styrke vores position som markedsledere, siger Nordomatics Country Director i Beneluxlandene, Lyon van Hest.

Relateret indhold