MTH har svært ved at tjene penge

Entreprenørgigantens bundlinje skrumper igen - blandt andet som følge af gamle offshore-tvister.
MTH Group havde i 2017 særlige poster på -125 mio. kr. vedrørende gamle offshore-garantiforpligtelser. Pressefoto.
MTH Group havde i 2017 særlige poster på -125 mio. kr. vedrørende gamle offshore-garantiforpligtelser. Pressefoto.

Fra regnskabet

  • Omsætning: 7,648 mia. kr. (2016: 6,797 mia.)
  • Resultat før skat: 40 mio. kr. (2016: 72 mio.)
  • Ordreindgang: 6,064 mia. kr. (2016: 7,920 mia.)

For mindre end en måned siden fyrede MT Højgaard 100 funktionærer og nedlagde 60 funktionærstillinger. Det skete som følge af skuffende ordreindgang. I dag kom så årsregnskabet, og det kom næppe bag på markedet, at koncernen har vanskeligt ved at tjene penge.

Trods en omsætningsfremgang på 13 procent til 7,6 milliarder kroner havde MT Højgaard et fald i resultatet før skat, som landede på blot 40 millioner kroner. Det sløje resultat skyldes blandt andet særlige poster på 125 millioner kroner til gamle tvister.

Koncernen er gået ind i 2018 med en ordrebeholdning på 7,0 milliarder kroner. Desuden har koncernen vundne, men ikke kontraherede opgaver til en værdi af 0,7 milliarder kroner samt en god pipeline, hvor koncernens virksomheder arbejder på en række samarbejdsaftaler og projekter i afklaringsfasen.

– Ordrebogen giver grundlag for god aktivitet i den kommende tid, men vi havde gerne set en højere ordreindgang sidste år. Det bliver en topprioritet i 2018 at udnytte vores kompetencer og konkurrencekraft til at vinde nye, attraktive ordrer med den rigtige bonitet. Vi tror på, at vores strategiske udviklingsfokus er både rigtigt og nødvendigt for at vi kan levere gode resultater og bidrage til højere produktivitet i industrien, og vi fortsætter med at investere i digitalisering og udvikling af nye samarbejdsformer, siger administrerende koncerndirektør Torben Biilmann.

Ordrebogen giver grundlag for god aktivitet i den kommende tid, men vi havde gerne set en højere ordreindgang sidste år.

Relateret indhold