Grønt lys til kæmpe lystbådehavn

Kystdirektoratet har givet tilladelse til etablering af en lystbådehavn i den tidligere færgehavn ved Knudshoved på Fyn. Lystbådehavnen får plads til 2.800 både og bliver dermed Danmarks største.
Efter syv års overvejelser har Kystdirektoratet nu givet tilladelse til opførelsen af en lystbådehavn ved Knudshoved. Foto: Colourbox.
Efter syv års overvejelser har Kystdirektoratet nu givet tilladelse til opførelsen af en lystbådehavn ved Knudshoved. Foto: Colourbox.

Det har taget syv år at få godkendelserne på plads, men nu har Kystdirektoratet givet grønt lys til opførelsen af Danmarks største lystbådehavn, der får plads til 2.800 både. Det skriver DR.

Erhvervsmanden Peter Poulsen købte i 2009 den gamle færgehavn ved siden af Storebæltsbroen ved Nyborg og søgte om tilladelse til at opføre en ny marina til 240 millioner kroner. Miljøgodkendelserne kom hurtigt på plads, men Kystdirektoratet skulle bruge sidenhen bruge syv år på at godkende projektet.

Vi har fået en ny ansøgning 12. april med nye oplysninger, som vi nu har godkendt.

Hans Erik Cutoi-Toft Afdelingschef for søterritoriet i Kystdirektoratet

– Tidligere har vi truffet andre afgørelser fra samme område, men vi har fået en ny ansøgning 12. april med nye oplysninger, som vi nu har godkendt, siger afdelingschef for søterritoriet i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft.

Den tidligere færgehavn har ligget stille siden 1997, og i Nyborg ser man frem til, at der igen kommer liv i området.

– Om fem år ser jeg et sted, hvor folk valfarter til, fordi det er et unikt område, siger borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V).

Anlagde sag

Peter Poulsen lagde tidligere i år sag an mod Kystdirektoratet med krav om en erstatning på fem millioner kroner, fordi Kystdirektoratet efter hans opfattelse trak sagen i langdrag. Kystdiraktoratet mente derimod, at der var væsentlige naturinteresser i området, der skulle undersøges til bunds, før der kunne give tilladelse til lystbådehavnen. Der foreligger ingen oplysninger om, hvad den nylige godkendelse af projektet får af indvirkning på retssagen.

Nyborg Kommune og Peter Poulsen kan gå videre med projektet efter klagefristens udløb om fire uger.

Relateret indhold