MT Højgaard-afgørelse sat på standby

Supreme Court har tilbagekaldt tidligere afgørelse i langvarig tvist om fejl i vindmøllefundamenter. Kovendingen kommer bag på entreprenørkoncernen, som anså sagen som endeligt afgjort
I tvisten om de fejlbehæftede fundamenter til havvindmøllerne i "Robin Rigg"-parken har Supreme Court nu tilbagekaldt afgørelsen. Foto: Colourbox.
I tvisten om de fejlbehæftede fundamenter til havvindmøllerne i "Robin Rigg"-parken har Supreme Court nu tilbagekaldt afgørelsen. Foto: Colourbox.

For et par uger siden afviste Supreme Court i London en appel fra MT Højgaards modpart i en gammel tvist. Dermed anså MT Højgaard den langvarige tvist som endeligt afsluttet.

Men nu er Supreme Court af ukendte årsager kommet på andre tanker. Instansen har højst overraskende meddelt MT Højgaard, at afgørelsen bliver tilbagekaldt med henblik på yderligere vurdering.

Supreme Court i London har i dag meddelt, at den vil tilbagekalde sin tidligere afgørelse af den 5. november 2015.

Uddrag fra MT Højgaard pressemeddelelse

“Supreme Court i London har i dag meddelt, at den vil tilbagekalde sin tidligere afgørelse af den 5. november 2015, hvori den afviste et ønske fra MT Højgaards modpart om en fornyet behandling af en gammel tvistsag.

Formålet med og konsekvensen af denne forventede tilbagekaldelse fra Supreme Court kendes ikke på nuværende tidspunkt,” skriver MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Sagens drejer sig om problemer med en lang række havvindemøllefundamenter, som blev opført i mølleparken “Robin Rigg”. MT Højgaards modpart har krævet 195 millioner kroner i erstatning.

For tidligt bogført

Rent regnskabsteknisk kompliceres sagen af, at man allerede har bogført 195 millioner kroner under særlige poster i kvartalsregnskabet.

“Viser det sig, at sagen ikke er endelig afgjort, vil det medføre, at koncernen vil genetablere en tidligere hensættelse, og koncernens forventninger for 2015 for særlige poster ændres til at udgøre 0 kr. mod den nuværende forventning om at særlige poster vil udgøre en indtægt på 195 mio. kr. Herudover fastholdes øvrige forventninger til koncernens økonomiske resultater for 2015,” hedder det i pressemeddelelsen fra MT Højgaard.

Relateret indhold