Årstiderne Arkitekter tegner Ferrari-bilhus

Årstiderne Arkitekter skal slå stregerne til nyt Ferrari-bilhus i Kgs. Lyngby.
Bilhuset får funktioner i tre plan. Illustration: Årstiderne Arkitekter.
Bilhuset får funktioner i tre plan. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

Nu får Ferrari sit eget bilhus i Danmark i form af Formula Automobiles nye domicil i Kgs. Lyngby, der skal tegnes af Årstiderne Arkitekter.

Bilhuset kommer til at huse Danmarks officielle importør og forhandler af Ferrari og Maserati, og er beliggende ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer DTU i Kgs. Lyngby. Beliggenheden gør, at de udstillede biler eksponeres optimalt mod de forbi kørende bilister. Det oplyser Årstiderne Arkitekter.

Bilhusets arkitektur bliver diskret, næsten minimalistisk, med henblik på at henlede fokus på de eksklusive biler, der udstilles og forhandles i huset. Bygningen skal rumme parkering, værksted, showroom samt en kontorafdeling og kantine – i alt 5.000 kvm samlet i et enkelt volumen, der er komponeret af tre hovedelementer.

Øverst svæver parkeringshuset som en mørk, delvist transparent skive, og de parkerede biler er synlige fra flere sider via facadernes store glaspartier. Som en udsparing midt i skiven findes taghaven som et overraskende grønt element mellem bilerne. Taghaven er på denne måde skærmet fra vind og støj fra trafikken på begge sider af bilhuset.

Udsigt til værkstedet

Under parkeringshuset ligger en indskudt kontoretage, der har optimale dagslysforhold både fra bilhusets facader og fra atriet, der er placeret i bilhusets midte. Fra kontoretagen er der kig ned til værkstederne og til de aktiviteter, der foregår der.

I stueplan findes værksted og det store showroom, der med sine dobbelthøje glasfacader fremstår lyst, åbent og indbydende, og med sin diskrete enkelthed overlader al opmærksomhed til de udstillede hestekræfter.

Mod nord vipper facaden udad og giver bygningskroppen et dynamisk udtryk. De markante terrænforskelle på grunden udnyttes arkitektonisk, så bilhuset set fra motorvejen skyder sig ud af terrænet og frem på en plint. Bygningens stramme form står i kontrast til det omkringliggende landskab, der er bevokset med vilde græsser og urter, og alle biler er udstillet indendørs, så bygningen står i sin rene form på grunden.

Der er i arkitekturen arbejdet indgående med detalje og dagslys, og i projektet er indarbejdet en lang række bæredygtige tiltag – herunder grønt, bevokset tag og solcelle-anlæg.

Alle biler skal udstilles indenfor, og derfor kommer bilhuset til at stå helt minimalistisk på grunden. Illustration: Årstiderne Arkitekter.
Alle biler skal udstilles indenfor, og derfor kommer bilhuset til at stå helt minimalistisk på grunden. Illustration: Årstiderne Arkitekter.

Relateret indhold