Nu skal Danmarks mest talentfulde unge rådgiver kåres

Feltet til titlen Årets unge FRI rådgiver er skarpt som nogensinde - en konkurrence, der afholdes for 14. gang og som Dagens Byggeri følger med præsentation af finalisterne op til selve kåringen den 3. marts.
Foto: FRI.
Foto: FRI.

Hvert år kårer Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) årets unge FRI-rådgiver. Prisen går til en rådgiver på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder. Og som med sit talent og arbejdsindsats, har udrettet noget ekstraordinært.

Det er de unge rådgiveres virksomheder, der nominerer dem. En dommerkomité med erfarne branchefolk og kunder, nedsat af FRI, udvælger de fem finalister i konkurrencen om årets pris.

Alle fem finalister indstilles til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year, der afholdes i foråret, og vinderen får desuden sponsoreret et internationalt undervisningsforløb, der kvalificerer til den globale rådgiverorganisation FIDICS Future Leaders Management Certificate.

I samarbejde med FRI præsenterer Dagens Byggeri de fem finalister op til kåringen af vinderen på FRIs årsmøde den 3. marts.

Her med en oversigt over finalefeltet og i den kommende tid med en artikel om hver enkelt deltager.

Spænder bredt og over mange kompetencer

I år er de fem finalister:

1: Aske Nydam Guldberg er 33 år gammel og ansat som Projektleder: Samfund, økonomi og miljø for COWI i Lyngby. Han er nomineret for sit arbejde med et digitalt værktøj til affaldssortering for Partnerskab for Cirkulære Kommuner (PARCK)

2: Cindy Knörndel er 33 år gammel og er ansat som seniorprojektleder hos COWI i Lyngby. Hun er nomineret for sit arbejde med havbundsundersøgelser i forbindelsen med den kommende vindfarm Ocean Wind 02, i Atlanterhavet, ud for den nordamerikanske kyst.

3: Jacob Kiel Thomsen er 29 år gammel og er ansat som Projektingeniør hos NIRAS i Aalborg. Han er nomineret for sit arbejde med Separatkloakering i Tørring for Hedensted Spildevand.

4: Louise Kristine Berg er 34 år gammel og er ansat som projektleder hos MOE i Søborg. Hun er nomineret for sit arbejde med Strandengen, et klimatilpasningsprojekt og nyt rekreativt område i Vallensbæk.

5: Maria Møller Lauridsen er 35 år gammel og er ansat som chefkonsulent hos Rambøll Danmark i Vejle. Hun er nomineret for sit arbejde med den nye, bæredygtige bydel Marina City i Kolding.

FRI-direktør: Det allerbedste fra ingeniørbranchen

Og det er et særdeles stærkt felt, fortæller en begejstret administrerende direktør i FRI, Henrik Garver:

– Finalisterne repræsenterer den rådgivende ingeniørbranche, som vi kender den, når den er allerbedst, siger han og fortsætter:

– Der har været virkelig kompetente unge rådgivere i spil til prisen i år, og både de kandidater, der ikke blev en del af finalefeltet, og naturligvis de fem finalister, som er med i opløbet om at blive årets unge FRI Rådgiver 2022, har alle opnået flotte professionelle resultater i en ung alder.

Ifølge direktøren er branchen lige kommet ud af et år, hvor eftervirkningerne fra Corona har vist sig på markedet og dermed har påvirket arbejdsformen på mange projekter.

Men det er samtidig også et år, hvor det er gået stærkt, og hvor der har været virkelig mange spændende projekter

Opgaverne spænder vidt og niveauet er tårnhøjt

– De indstillede projekter viser bredden i de opgaver, som branchens virksomheder arbejder med: Komplicerede byggeprojekter med ekstremt høje kvalitetskrav. Gennemtænkte infrastrukturløsninger, hvor der er allermest brug for dem; udvikling af systemer til at sætte konkrete tal på bæredygtighed og avancerede tekniske løsninger til brug i anlægget af fremtidens energi.

Henrik Garver ser frem til at få præsenteret de fem finalister i konkurrencen.

– Niveauet er tårnhøjt, og det er fem virkelige talenter, der kandiderer til prisen i år. Fælles for alle fem finalister er, at de med deres projekter viser, hvordan den rådgivende ingeniørbranche på alle måder er stemplet ind i den grønne omstilling – både når det handler om at forebygge, og når det handler om at håndtere klimaforandringer.

Vinderen går videre til den internationale konkurrence

Hver af de fem finalister vil også være stærke kandidater til den europæiske konkurrence EFCA Future Leader of the Year 2022, som de bliver indstillet til af FRI.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at alle fem finalister har potentiale til at blive fremtidige ledere i branchen. De har potentiale til at gøre en forskel for deres virksomheder, for branchen, for Danmark og for den verden vi lever i, slutter Henrik Garver.

Kåringen af Årets unge Fri-rådgiver 2022 finder sted torsdag 3. marts kl. 16:30, og Dagens Byggeri præsenterer løbende de fem finalister op til kåringen.

Hvis du vil følge kåringen live på dagen, så kan du gøre det her.

Du kan også læse mere om konkurrencen på FRI’s hjemmeside.

Relateret indhold