Eksklusiv trend: Virksomheder vælger sildebensgulv til nye kontorer

I stigende grad monterer erhvervslivet sildebensgulve på kontorerne. Over for kunder og samarbejdspartnere signalerer det eksklusive udtryk kvalitet, og at det går godt, lyder forklaringen.
Det er ikke kun Byggefakta, der nu begynder at lægge sildebensgulve i kontorlokalerne.
Det er ikke kun Byggefakta, der nu begynder at lægge sildebensgulve i kontorlokalerne.

For tiden ses en større tendens, hvor erhvervslivet viser interesse for gulve med det eksklusive sildebensmønster, som normalt primært forbindes med smukke, gamle herskabslejligheder og majestætiske patriciervillaer. Det fortæller projektkonsulent hos Timberman, Alex B. Jørgensen:

– I løbet af det seneste år har vi oplevet, at sildebensgulvene har været ekstremt populære hos særligt de private boligejere. Nu ser vi så, at tendensen også så småt begynder at sprede sig til virksomheder og andre, der ønsker at bringe det eksklusive udtryk ind på arbejdspladsen. Et sildebensgulv i solid eg lagt stav for stav sender et signal til kunder og samarbejdspartnere om, at det går godt, og at virksomheden går op i kvalitet på alle fronter.

Flere muligheder til færre arbejdstimer

Et klassisk sildebensgulv fuldklæbes til undergulvet og monteres stav for stav med fer og not. På grund af den stigende popularitet er det dog også blevet muligt at vælge andre typer med kliksystem, der kan monteres svømmende uden brug af lim, hvilket ifølge Timberman er en af grundene til tendensen hos erhvervslivet:

– En af grundene til, at mange virksomheder begynder at lægge sildebensgulv, er, at der nu udover den klassiske sildebensløsning er kommet mange flere muligheder, som ikke kræver lige så mange arbejdstimer til montering og efterbehandling – men som stadig har det eksklusive udtryk. Det er selvfølgelig med til at holde prisen nede, hvilket er et væsentligt parameter for de fleste virksomheder, siger Alex B. Jørgensen.

Et ekstraordinært indtryk

Analysevirksomheden Byggefakta, som leverer information om projekter og byggematerialer til branchens aktører, er netop flyttet fra Valby til Glostrup. I den forbindelse har de valgt af renovere deres nye kontor, hvor særligt gulvene i samtlige af virksomhedens mødelokaler har fået et væsentligt løft med i alt 350 kvm sildebensgulv i eg af typen Hellerup fra gulvvirksomheden Timberman.

– Et sildebensgulv er et eksklusivt og æstetisk smukt gulv i høj kvalitet, der giver et ekstraordinært indtryk, når man træder ind i et rum. Samtidig stiller det store krav til viden om gulvtypen og kræver håndværksmæssig snilde at montere, lyder det fra Byggefaktas CEO, Thomas Bejer-Andersen.

Relateret indhold