Renoverprisen: Nomineringsudvalg får ny formand

Karen Mosbech afløser Gøsta Knudsen. Udover en ny formand indtræder også to nye medlemmer i nomineringsudvalget.
Karen Mosbech er ny formand for nomineringsudvalget for Renoverprisen. Hun afløser Gøsta Knudsen. Pressefoto.
Karen Mosbech er ny formand for nomineringsudvalget for Renoverprisen. Hun afløser Gøsta Knudsen. Pressefoto.

Når indstillingsperioden til Renoverprisen 2021 slutter i dag, er det tid til, at nomineringsudvalget skal i arbejdstøjet. De skal nu gennemgå alle de indstillede projekter og udpege de seks, der skal nomineres til prisen.

For første gang siden prisens etablering i 2013 ser det fire mand store nomineringsudvalg dog anderledes ud. Det er nemlig med en ny formand og to nye medlemmer. Karen Mosbech, der indtil sommeren 2021 er adm. direktør for Freja Ejendomme, overtager rollen som formand fra Gøsta Knudsen, den tidligere stadsarkitekt i Aarhus, der har haft rollen indtil nu. Karen Mosbech har været medlem af nomineringsudvalget siden prisens etablering.

– Det er nogle store sko, jeg skal udfylde efter Gøsta, som har været en faglig kompetent og engageret formand igennem mange år. Så jeg er meget stolt og en smule beæret over, at jeg nu skal være formand, siger Karen Mocbech og uddyber, at hun nu ser frem til at skulle dykke ned i renoveringsprojekter endnu en gang:

– Hvert år bliver jeg overrasket over, hvor mange spændende renoveringsprojekter der er i Danmark – og som egentlig ikke bliver formidlet særlig meget. Men det gør de i Renoverprisen, og derfor er prisen vigtig. Jeg mener også, at Renoverprisen bliver mere og mere aktuel fx i forhold til bæredygtighed og kulturmiljø – og det er der ikke mange andre, der sætter fokus på, siger hun.

To nye medlemmer

Udover ny formand indtræder også to nye medlemmer af nomineringsudvalget: Kasper Lynge, viceinstitutleder for Institut for Byggeri og Bygningsdesign ved Aarhus Universitet, og Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle Kommune. Begge medbringer de en stor tro på, at renovering er en samfundsvigtig disciplin.

Torben Esbensen, direktør i Esbensen Rådgivende Ingeniører, udtræder af nomineringsudvalget, mens Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen, der har været med i nomineringsudvalget siden 2013, fortsætter som medlem.

Relateret indhold