Efterlysning: Kandidater til Plastprisen 2021

Der er åbnet for indstillinger af person, virksomheder eller produkter, der yder en stærk og positiv indsats til plastbranchen.
Plastprisen gik sidste år til fødevareemballagen Evolve by Faerch, der er fremstillet af genanvendte flasker og bakker. Foto: Mikael Hjuler.
Plastprisen gik sidste år til fødevareemballagen Evolve by Faerch, der er fremstillet af genanvendte flasker og bakker. Foto: Mikael Hjuler.

Om Plastprisen

  • Alle kan indstille en potentiel prismodtager – sågar sig selv.
  • På plast.dk finder man Indstillingsskemaet, som skal indsendes til [email protected] senest 31. marts kl. 12.00.
  • Juryen udvælger op til fem nominerede af de indstillede kandidater.
  • Derefter er det op til industriens medlemmer og juryen af stemme.
  • Plastprisen bliver uddelt på i Industriens Hus 20. maj.

Jagten er sat ind på den næste modtager af Plastprisen, der foruden hæderen og en statuette af kunstneren Markan Christensen modtager en check på 50.000 kroner.

– Formålet med Plastprisen er at hædre de innovative virksomheder, personer og produkter, som har afgørende betydning for plastbranchens fremtid. Det er vigtigt, at vi får fortalt de gode historier og hyldet dem, der gør en forskel, siger administrerende direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup.

Plastprisen blev første gang uddelt i 1987, og gik sidste år til fødevareemballagen Evolve by Faerch, der er fremstillet af genanvendte flasker og bakker.

Plastindustriens medlemmer og en jury kårer vinderen

Traditionen tro bliver Plastprisen uddelt på brancheforeningens årsdag Plastdagen, som i år afholdes 20. maj. Derfor søger Plastindustrien allerede nu om indstillinger til prisen, hvorefter en ekstern jury i løbet af april vil udvælge op til fem nominerede, der konkurrerer om at modtage prisen.

– Som branche vil vi gerne åbne os endnu mere for vores omverden. Derfor er det også helt naturligt, at vi som noget nyt lader en ekstern jury få medindflydelse på uddelingen af Plastprisen. Vi er tæt på at have sammensætningen af juryen på plads, og jeg er sikker på, at tilføjelsen af en jury nok skal være med til at skabe endnu mere synlighed omkring prisuddelingen, siger Thomas Drustrup.

I perioden op til Plastdagen får Plastindustriens medlemmer mulighed for at stemme på de nominerede. Hver medlemsvirksomhed får én stemme, ligesom juryen også afgiver stemmer på de nominerede.

Relateret indhold