Arbejdstilsynet kører på nedsat kraft frem til august

Sommeren kan gå hen at blive en risikabel omgang for ansatte i byggeriet. Arbejdstilsynet har nemlig svært ved at komme ud af starthullerne efter corona-krisen. 
Der bliver færre besøg på byggepladserne fra Arbejdstilsynet henover sommeren. Covid19 spøger stadig i kulissen. Arkivfoto. 
Der bliver færre besøg på byggepladserne fra Arbejdstilsynet henover sommeren. Covid19 spøger stadig i kulissen. Arkivfoto. 

Selv om både værtshuse, skoler og andre til tider tætbefolkede institutioner nu kan åbne for gæster og elever, så er det ikke tilfældet, når det kommer til Arbejdstilsynet. Det skriver Fagbladet 3F

For her er det ikke muligt at geare op på fuld kraft før efter sommeren, og det har fået flere politikere til at melde sig i køen af kritikere. Deriblandt Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti. Han udtaler blandt andet til Fagbladet: 

– Byggeri, industri og landbrug har kørt for fuld kraft. Og nu åbner vi mere og mere. Så skal Arbejdstilsynet også være derude. Men vi bliver ikke hørt af regeringen, som fuldstændig suverænt bestemmer disse ting, lyder det.

Senest har fagbladet blandt andet beskrevet, hvordan Arbejdstilsynet droppede 3000 kontroller, da corona-krisen brød ud. Fagbladet 3F har desuden spurgt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om, hvorfor Arbejdstilsynet først skal åbne efter sommerferien, men har ikke fået svar

Relateret indhold