Gips kan være vejen til mere plads

Det nye hotel Scandic Kødbyen er med sine 370 værelser, 4.000 kvadratmeter et af de større danske hoteller. Særlige fibergipsplader var med til at gøre brugsarealet endnu større.
Særlig fibergips udnytter pladsen mere effektivt på nogle af Danmarks dyreste kvadratmeter i Kødbyen. Foto: Scandic.
Særlig fibergips udnytter pladsen mere effektivt på nogle af Danmarks dyreste kvadratmeter i Kødbyen. Foto: Scandic.

Da Scandic Kødbyen på Vesterbro i København stod færdigt i 2018 var det ikke uden hjælp fra fibergipsplader fra producenten fermacell.

Det var totalentreprenør Einar Kornerup, som mente at det var en god idé, og valget af materiale har givet både større brugsareal til hotelgæsterne og en hurtigere og mere effektiv byggeproces. Det siger arkitekt Stig Billing fra Danielsen Architectur.

– Ved at projektere de indvendige vægge med fermacells fibergipsplader kan man nøjes med kun at montere ét lag plader på hver side af hver skillevæg i modsætning til almindelige gipsplader, hvor man skal montere to lag. Det kan give smallere vægge, hvis lyd- og brandkravene samtidig er opfyldt og dermed flere brugs-kvadratmeter og større rum.

Stig Billing hæfter sig desuden ved, at fibergipspladerne også kan bidrage til en hurtigere og mere effektiv byggeproces:

– Med fibergipspladerne kan arbejdstiden minimeres for opførelse af råhuset. Det skyldes, at det er hurtigere kun at montere ét lag på hver side af en skillevæg end to. Samtidig er pladerne ekstra modstandsdygtige og derfor mere resistente end almindelige gipsplader over for regn og fugt, som er elementer, der ofte problematiserer opførelsen af et råhus.

Ideel løsning til hotelbyggeri

Jens Norddal, fermacells markedsdirektør i Danmark, lægger vægt på, at fibergipsplader og hotelbyggeri er et særdeles godt match:

– Scandic Kødbyen er et godt eksempel på de mange åbenlyse fordele, fibergipsplader har især i forbindelse med hotelbyggeri, som vi ofte har leveret til. De sikrer hurtigere montage og mulighed for smallere vægge, hvilket igen giver reelt større rum til benyttelse for gæsterne.

Cabinn Hotel på Kalvebod Brygge i København og det nyrenoverede Hotel Herman K i indre København er blandt de andre hoteller, fermacell har leveret fibergipsplader til.

Relateret indhold