22.000 kvm fyrtårn skal kræse om fremtidens udviklere

A. Enggaard har skabt de optimale rammer for vækstorienterede teknologi- og software-virksomheder i det 18 etager høje 'fyrtårn’ Incuba Next i forskerparken i it-byen i Aarhus.
18 etagers højhus set fra afstand. Det er i flere niveauer mod toppen, hvor der er tagterrasser. Er opført i gullige teglsten
De 18 nye etager plus sidebygning i forskerparken Incuba i Aarhus gemmer bl.a. på 1.200 arbejdspladser, tagterrasser, loungeområder, bistro, deli og konferencelokaler. Foto: A. Enggaard

18 etager, 22.000 kvm og 1.200 nye kontorpladser. Det er de rå data for tilbygningen Incuba Next i it-byen på Katrinebjerg i Aarhus. Den er koblet på Incubas eksisterende forskerpark, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm.

Det er Aart Architects og Adept, der har designet nybyggeriet, som A. Enggaard har været totalentreprenør på med Cowi og Adept som rådgivere.

Foto af en tagterrasse i træ med flere bord-bænkesæt, lav beplantning og et overdækket område. Der er udsigt over byen.
Udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm giver udsyn over hele Aarhus. Foto: A. Enggaard

Den nye bygning er opført efter DGNB Guld-standarden. Derudover er der i materialevalget prioriteret kvalitetsløsninger udover det sædvanlige for tilsvarende byggerier.

At bygherren har valg at benytte kvalitetsløsninger over hele linjen, glæder afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach:

Læs også

Top10: Største kontor- og domicilprojekter med afslutning i 2024

– Det er et projekt, vi altid vil huske tilbage på, både på grund af et helt eminent samarbejde med Incuba og de store ambitioner bag. Det har givet os mulighed for at kæle for hver detalje og arbejde med materialer af absolut højeste kvalitet samt ikke mindst været med til at sikre den aftalte økonomi og aflevering til den aftalte tid, siger han.

En strategisk investering i fremtiden

Det nye innovative fyrtårn er skræddersyet til at huse scaleups med internationalt vækstpotentiale, softwarevirksomheder og udviklingsteams fra førende teknologi-mastodonter.

Udover de 1.200 kontorpladser rummer bygningen en række fællesfaciliteter i form af tagterrasser med udsigt over hele bugten, loungeområder, bistro, deli og konferencelokaler samt en 4.000 kvadratmeter stor parkeringskælder.

seks mænd i skjorter og jakker samlet omkring et bord. to af dem giver hånd til hinanden. De ser alle glade ud
Bygningen står færdig og overdrages fra A. Enggaard til Incuba. På billedet ses bl.a. projektleder i A. Enggaard, Peter Aagaard (nr. 3 fra venstre) og Claus Svane, CEO i Incuba (yderst til højre). Foto: A. Enggaard

– Tilbygningen er ikke blot en fysisk udvidelse af vores kapacitet, men en strategisk investering i fremtiden, hvor vi kan tilbyde helt fantastiske rammer og faciliteter, der matcher virksomhedernes ambitioner, siger Claus Svane Director of Real Estate, Lettings and Facilities & interim CEO i Incuba.

Den officielle åbning af den nye tilbygning finder sted den 21. november.

Relateret indhold