Palle Thomsen er ny præsident for europæisk byggeorganisation

I disse dage er Danske Byggecentre vært for den europæiske sammenslutning af byggecentre og trælaster, og her har Danmark fået udnævnt sin første præsident nogensinde.
Som præsident for UFEMAT vil Palle Thomsen arbejde for at styrke samarbejdet på tværs af medlemslandene – særligt politisk, digitalt og ift. vidensdeling.

Danske Byggecentre har netop overtaget formandskabet for UFEMAT og er i disse dage samtidig vært for organisationen 64. kongres, der afholdes i København.

UFEMAT er en europæisk sammenslutning af byggecentre, trælaster, byggemarkeder og byggematerialeproducenter, og dette års konferencetema kredser om bæredygtighed, bl.a. med oplæg fra CEO Søren Tscherning, der deler sin vision om Tscherninghuset, som fokuserer på cirkulær økonomi og grøn omstilling, ligesom director for Sustainable Buildings i Velux, Lone Feifer, taler om bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i den cirkulære børnehave, ’Svanen’.

Læs også

Danske Byggecentre fejrer 125-års jubilæum

Ydermere er adm. direktør for Danske Byggecentre, Palle Thomsen, på kongressen netop blev udnævnt til præsident for UFEMAT – den første danske præsident nogensinde.

Palle Thomsen overtager fra britiske John Newcomb, der har siddet på posten i seks år:

– John har med stor succes styret UFEMAT gennem vanskelige perioder med logistiske, geopolitiske og Covid-udfordringer. Desuden står han bag vores nye strategi og har forberedt vores organisation på fremtiden. Særligt Johns vedholdende på de unge i vores branche finder jeg meget inspirerende, siger Palle Thomsen, der ser frem til at stå i spidsen for organisationen, der består af 16 medlemslande:

En større EU-stemme

– Jeg vil arbejde for, at branchen får en større stemme rent EU-politisk. Indtil nu har medlemslandene primært haft fokus på det nationale politiske arbejde, men forhåbentlig kan vi blive bedre til at koordinere og præsentere vores fælles standpunkter overfor for EU, siger Palle Thomsen.

Han uddyber:

– På det digitale område er det klart, at vi som branche skal gennemgå den samme digitaliseringsproces som resten af byggebranchen. Vores branche ligger inde med utrolige mængder data, f.eks. EPD’er, som vi skal være i stand til at behandle og dele i stigende mængder. Det kræver, at vi prioriterer området.

Mange fælles dagsordener

Og ifølge Palle Thomsen skal branchen generelt blive bedre til at dele viden og information på tværs af medlemslandene:

– Vi har mange fælles dagsordner, så vi skal blive bedre til at spille hinanden gode, siger han.

Læs også

Byggeriets parter hilser de strammere CO2-krav velkommen

UFEMAT, der blev grundlagt i 1958 i kølvandet på Rom-traktaten med det formål at informere og forsvare distributører af byggematerialer i Europa, tæller landene:

Østrig, Belgien, Kroatien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Poland, Portugal, Spanien, Sverige, Ukraine og Storbritannien.

UFEMAT Congress varer fra d. 26.-28. september.

Relateret indhold