VVS-firma får bøde for priskoordinering

Retten i Helsingør har kendt Nivå VVS Teknik skyldige i en overtrædelse af konkurrenceloven.
Det koster, hvis man bliver opdaget i konkurrenceforvridende aktiviteter - som et mindre VVS-firma fra Nivå må sande. Foto: GettyImages.
Det koster, hvis man bliver opdaget i konkurrenceforvridende aktiviteter - som et mindre VVS-firma fra Nivå må sande. Foto: GettyImages.

I mellem 17. december 2018 og 28. januar 2019 udvekslede virksomheden Nivå VVS Teknik oplysninger om priser og andre vilkår med en konkurrerende VVS-virksomhed.

Det har retten i Helsingør fastslået i en kendelse. Priskoordineringen indtraf i forbindelse med Fredensborg Kommunes udbud af en rammeaftale på VVS-arbejder.

Derfor er Nivå VVS Teknik blevet idømt en bøde på 50.000 kroner. Også en ledende medarbejder fra virksomheden er blevet idømt straf. Her er der tale om en personlig bøde på 10.000 kroner for at have medvirket til overtrædelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nivå VVS Teknik -direktør Esben Øksne Jørgensen siger kort for hovedet, at han ikke har tid til at tale med Dagens Byggeri.

Altid årvågen

Hos Fredensborg Kommune er borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) imidlertid til at træffe.

Han forklarer, at det var opmærksomme folk på rådhuset, der sikrede, at sagen kom for retten.

– Når vi gennemfører et udbud, tager vi det alvorligt og undersøger naturligvis grundigt de tilbud, vi modtager. I dette tilfælde var der flere forhold, som vakte vores mistanke, og derfor indberettede vi sagen til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Den praksis vil vi fastholde fremover, siger han til Dagens Byggeri.

Den anden virksomhed, der deltog i de konkurrenceforvridende aktiviteter, er gået konkurs, hvorfor navnet er slettet fra den samlede afgørelse.

En tidligere ledende medarbejder ved denne virksomhed måtte imidlertid også til lommerne og skal betale en personlig bøde på 10.000 kroner for medvirken til overtrædelsen.

Relateret indhold