Vandværk i Nordvest bliver til samlingspunkt

Det 126 år gamle Vandværk i Københavns Nordvest-kvarter bliver forvandlet til et moderne forsamlingshus med mødelokaler, kontorfælleskab, fællesspisning og café. Ejendomsudvikleren Sifora står bag udviklingsprojektet.
Det gamle vandværk i Københavns Nordvest-kvarter bliver lavet om til kombineret kulturhus, konferencested med café og kontorhotel. Foto: Vandvaerket.dk/Sangberg.
Det gamle vandværk i Københavns Nordvest-kvarter bliver lavet om til kombineret kulturhus, konferencested med café og kontorhotel. Foto: Vandvaerket.dk/Sangberg.

FAKTA: Transformation af Vandværket på Rabarbervej

  • Bygherre: Sifora
  • Arkitektrådgivere: Sangberg og Skala Arkitekter
  • Ventilations- og VVS-ingeniør: Øllgaard
  • Konstruktionsingeniør: Constructa
  • Entreprenør: Reinfeldt Totalentreprise og BGB
  • Areal: 1.400 kvaratmeter inklusiv kælder
  • Åbning: 1. december 2019

Det gamle Vandværk i Københavns Nordvest-kvarter skal omdannes til et fleksibelt forsamlingshus med fokus på fællesskabet, når Sangberg tager fat på virkeliggørelsen af Skala Arkitekters ideoplæg. Visionen er at udvikle et uformelt samlingspunkt for bydelens borgere, besøgende og forretningsdrivende.

Det er ejendomsudvikleren Sifora, der har købt Vandværket for at skabe et kombineret kulturhus, konferencested med café og kontorhotel.

– Vores vision er at samle lokalbefolkningen og knytte sociale bånd, så vi sammen kan skabe nyt liv i vores fælles byrum. Håbet er at skabe et helt nyt sted i København, hvor både forretningsfolk, studerende og børnefamilier føler sig velkomne. Vandværket kommer til at huse moderne kontorfaciliteter, konference- og mødelokaler og en café. Derudover forvandler vi det store lokale til et moderne forsamlingshus, hvor vi forestiller os forskellige daglige aktiviteter, såsom yogahold om morgenen og fællesspisning om aftenen, udtaler Rasmus Storgaard, ejer og direktør i Sifora.

Karakterfuld og autentisk

Skala Arkitekter er ansvarlige for de indledende skitser og har sikret projektet de nødvendige kommunale tilladelser. Nu har Sangberg overtaget bygherrerådgivningen og er ansvarlige for at føre projektet endeligt i mål.

- Man får så meget karakter og autenticitet forærende med en bygning som Vandværket på Rabarbervej, og når man transformerer denne type bygninger, handler det først og fremmest om at udnytte bygningens iboende potentialer, siger projektleder Marie-Louise Rooijackers Mejlholm. Foto: Vandvaerket.dk/Sangberg.
– Man får så meget karakter og autenticitet forærende med en bygning som Vandværket på Rabarbervej, og når man transformerer denne type bygninger, handler det først og fremmest om at udnytte bygningens iboende potentialer, siger projektleder Marie-Louise Rooijackers Mejlholm. Foto: Vandvaerket.dk/Sangberg.

Marie-Louise Rooijackers Mejlholm er associeret partner hos Sangberg og projektleder på transformationen af Vandværket.

– Man får så meget karakter og autenticitet forærende med en bygning som Vandværket på Rabarbervej, og når man transformerer denne type bygninger, handler det først og fremmest om at udnytte bygningens iboende potentialer. Særligt er det store rum en gave til det lokale miljø, hvor de fleste bor og har deres daglige gang i mindre huse med mindre rum, fortæller hun og føjer til:

– Derudover er det også meget mere bæredygtigt at transformere og genanvende så meget af det eksisterende som overhovedet muligt, så vi sikrer, at Vandværket er et projekt, der slår positivt ud på den sociale såvel som den miljømæssige bundlinje.

Relateret indhold