Tidsplan for sygehusbyggeri alt for presset

Ifølge Dansk Byggeri er det Region Midtjylland, der ikke magter opgaven som bygherre af supersygehuset i Gødstrup.
Flere entreprenører og Dansk Byggeri mener, at tidplanen ved byggeriet i Gødstrup er både for stram og urealistisk. Foto: DNV-Gødstrup.
Flere entreprenører og Dansk Byggeri mener, at tidplanen ved byggeriet i Gødstrup er både for stram og urealistisk. Foto: DNV-Gødstrup.

Ifølge Dansk Byggeri og flere store danske entreprenører er tidsplanen for byggeriet af supersygehuset i Gødstrup ved Herning urealistisk, og den vil i værste fald tvinge nogle af entreprenørerne til at gå på kompromis med sikkerheden. Det skriver dr.dk.

Ifølge sitet valgte flere entreprenører at undlade at komme med tilbud på at opføre et råhus, fordi tidsplanen fra region Midtjylland var urealistisk.

– Det er et typisk advarselssignal om, at bygherren ikke magter sin opgave, siger projektdirektør Henrik Fausing, Dansk Byggeri til P4 Midt & Vest.

Har lært meget

Formanden for Regionsrådet, Bent Hansen, tager kritikken seriøst men afviser dog, at tidspresset kommer til at gå ud over sikkerheden på byggepladsen.

– Vi driver i øjeblikket en dobbelt så stor byggeplads i Skejby, hvor vi har under halvdelen af de arbejdsulykker, som man har på traditionelle arbejdspladser. Vi laver ikke arbejdspladser, hvor vi skaber vores egne kunder til vore egne sygehuse, siger Bent Hansen og tilføjer:

– Vi har lært rigtig meget af det store byggeri, vi er i gang med i Skejby. Den viden overfører vi selvfølgelig til Gødstrup og bliver endnu mere skarpe, end vi er nu. Vi har set store udsving på udbud andre steder, men mere end 10 procent, som i Gødstrup, har vi ikke set før. Så noget er gået galt, det må vi rette op på. Om det er vores organisation, der ikke er god nok, det kigger vi selvfølgelig også på.

Relateret indhold