Skandalelufthavn åbner i 2017 – sådan cirka

Det lader til, at man nu endelig kan se en ende på byggeriet af en ny stor lufthavn i Berlin.
Nu forventes det, at Berlin Brandenburger Flughafen kan åbnes i 2017. Illustration: Flughafen Berlin Brandenburger.
Nu forventes det, at Berlin Brandenburger Flughafen kan åbnes i 2017. Illustration: Flughafen Berlin Brandenburger.

Berlin Brandenburger Flughafen skal stå færdig i løbet 2017. Helt sikkert måske, fristes man til at sige. Forhistorien for det ellers så prestigefyldte projekt er nemlig lang og præget af skandaler.

Oprindeligt var det faktisk meningen, at lufthavnen skulle stå klar i oktober 2011, men som Dagens Byggeri tidligere har omtalt, har byggeriet været præget af den ene forsinkelse efter den anden. Det har blandt andet ført til, at stort set ingen rådgivende ingeniører har ønsket at kaste sig ud i projektet – trods en ordresum på 32,6 millioner euro.

Nu ser det imidlertid ud til, at der er lys for enden af tunellen. Således satser bestyrelsen på, at lufthavnen bliver indviet i 2017. Det skriver branchemagasinet Stand-By.

Magasinet oplyser, at den endelige dato nok først kommer til næste år, men forventeligt er selve byggeriet allerede færdigt i foråret 2016. Den resterende periode er sat af til myndighedsgodkendelser og test.

Stand-By fortæller i øvrigt, at lufthavnsprojektets direktør siden 2013, den tidligere airberlin-chef Hartmut Mehdorn, har valgt at træde tilbage.

Relateret indhold