Ramt af renter og konkurs – ny aftale sætter skub i nordsjællandsk bofællesskab

Helsinges nye bofællesskab ’Birketrolden’ etableres med en varieret boligmasse på i alt 44 boliger og et fælleshus på over 300 m2.
Christopher Tranæs og Morten Pedersen giver hånd på et græsareal med boliger i baggrunden.
Projektudviklingsdirektør i HusCompagniet, Christopher Tranæs (tv.), og direktør og projektchef i Bærebo, Morten Pedersen.

Byggeriet af bofællesskabet ’Birketrolden’ i den nye bydel Troldebakkerne i Helsinge i Nordsjælland har været undervejs i nogle år, men stigende rente- og byggepriser samt en tidligere entreprenørs pludselige konkurs har udfordret projektet.

Nu har HusCompagniet og Bærebo indgået aftale, og første spadestik er tilmed allerede taget:

– Jeg er derfor glad for, at vi nu har landet en aftale med HusCompagniet og ser frem til samarbejdet, siger direktør og projektchef i Bærebo, Morten Pedersen, der er udvikler på projektet.

Illustration: Bærebo.

Han tilføjer:

– Med HusCompagniets fokus på byggeri i træ og svanemærkede materialer føler vi os i trygge hænder, og jeg er komfortabel med, at vi kan få balancen mellem beboernes forventninger til bæredygtighed og husleje ift. vores bygge- og driftsøkonomi til at hænge sammen.

Varierer i ensartet udtryk

Bofællesskabet henvender sig til alle på tværs af generationer, hvilket også afspejler sig i boligstørrelsen, hvor de mindste er 51 m2 og de største 103 m2.

Ligeledes opføres et fælleshus, der kan bruges til både fællesspisning og fælles aktiviteter.

– Boligerne bliver en kombination af både rækkehuse og lejligheder, men udefra får boligerne et meget ensartet udtryk, da det hele bygges i to etager, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet.

Læs også

Boligselskab tester nyt byggesystem til almene træboliger

Han tilføjer:

– Denne kombination af rækkehuse og lejligheder, der holder sig i maks. to etager, er noget vi oplever en stor efterspørgsel på, da de giver de ideelle muligheder for at skabe boliger i mange størrelser, som indbyder til en varieret boligsammensætning.

Boligerne bliver opført med både træelementer, træfacader og tagkassetter, der er produceret på HusCompagniets egen fabrik, hvilket har gjort det muligt at opstarte projektet med det samme.

De første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025.

Relateret indhold