Nu kommer der også almene boliger til Sofiendal Enge

Udviklingsområdet Sofiendal Enge, der er skudt op på bar mark i udkanten af Aalborg, kan fra ultimo 2025 byde velkommen i områdets første 50 almene boliger. Bygherre er Himmerland Boligforening.
Der er allerede godt gang i udviklingen af Sofiendal Enge i Hasseris i det sydlige Aalborg, hvor der nu også kommer almene boliger.
Der er allerede godt gang i udviklingen af Sofiendal Enge i Hasseris i det sydlige Aalborg, hvor der nu også kommer almene boliger.

Sofiendal Enge i den sydvestlige del af Aalborg er godt i gang med at blive omdannet til et helt nyt boligområde, der på sigt skal bebygges med 1.200 boliger i form af både rækkehuse, lejligheder og klyngehuse. Udviklingen af området begyndte helt tilbage i 2017, hvor byggeriet af de første 217 boliger blev igangsat.

Området ligger få kilometer fra centrum af Aalborg og vil bestå af en sydlig og en nordlig del med en grøn kile mellem områderne, der skaber luft mellem boligerne og giver god adgang til natur og udsigt over området.

Nu melder Himmerland Boligforening, at den snart er på vej med udviklingsområdets første almene boligafdeling.

– Vi er stolte over at kunne bidrage med mere diversitet til området med de første almene lejeboliger. Vi skal i alt bygge 50 familieboliger, og derudover vil der blive opført en række etage- og tæt-lave lejeboliger med en privat investor som bygherre, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Grønning som samlende midtpunkt

Den private investor er Vendia Ejendomme, der er bygherre på 75 private lejeboliger, mens projektet for Himmerland Boligforenings vedkommende omfatter 8 boliger på cirka 80 kvadratmeter, 38 boliger på omkring 90 kvadratmeter og 4 stk. 4-værelses boliger på cirka 105 kvadratmeter.

Ifølge Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark skal der samlet bygges 11.000 kvm boliger til et anslået samlet budget på 175 mio. kr.

Foto: Der kommer til at være ca. 1.200 boliger i området, når det er færdigudbygget.
Foto: Der kommer til at være ca. 1.200 boliger i området, når det er færdigudbygget.

Ole Nielsen forventer, at Sofiendal Enge især vil henvende sig til mindre husstande:

– Uanset om vi taler enlige, unge familier, enlige forsørgere eller seniorer, er der aktuelt god efterspørgsel efter boliger i den størrelse, med den disponering og med den beliggenhed, som vi vil kunne tilbyde i Sofiendal Enge. Man må i den forbindelse ikke glemme, at fremtidens billige boliger ikke mindst findes inden for den almene sektor – og at de skal bygges nu, hvis vi skal have glæde af dem i takt med det stigende behov over de kommende år.

Himmerland Boligforenings bygninger bliver opført omkring en stor grønning som det samlende midtpunkt. Alle bygninger får umiddelbar adgang til et privat udendørs opholdsareal enten i form af egen have, terrasse, altan, taghave eller tagterrasse, oplyser Ole Nielsen, der håber på byggestart primo 2024.

De almene boliger, der får facader af primært blankt, vandskuret eller pudset murværk samt træ og natursten, forventes at kunne tage imod de første beboere ultimo 2025.

Relateret indhold