Innovativ borgmester får plads i We Build Denmarks inderkreds

Holstebros borgmester H.C. Østerby er nyt medlem i We Build Denmark, hvor han med sin erfaring med bl.a. 3D-byggeri kan være med til at fremme innovation i byggeriet.
H.C. Østerby har som borgmester i Holstebro Kommune bl.a. været med til at give plads til opførelsen af 3D-byggeriet af 36 ungdomsboliger.  Foto: Holstebro Kommune
H.C. Østerby har som borgmester i Holstebro Kommune bl.a. været med til at give plads til opførelsen af 3D-byggeriet af 36 ungdomsboliger. Foto: Holstebro Kommune

Holstebro Kommune har haft et tæt samarbejde med den nationale klynge for byggeri og anlæg, We Build Denmark, siden opstarten i 2021. Samarbejdet har særligt handlet om at udbrede aktiviteter og innovationsindsatser til gavn for virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen i det midt- og vestjyske.

Nu er borgmester H.C. Østerby budt indenfor i bestyrelsen på baggrund af hans store viden om innovation og erhvervsfremme i danske virksomheder samt hans enorme erfaring efter bl.a. mere end 14 år som borgmester i Holstebro Kommune.

Her har han bl.a. været med til at gå forrest med innovative, grønne løsninger, f.eks. i forbindelse med opførelsen af 36 styk 3D-printede ungdomsboliger på Slagterigrunden i 2021, som Holstebro Kommune har stillet til rådighed for 3D-printvirksomheden 3DCP.

Fremtidens byggeri spiller en kæmpe rolle

Hans CV matcher godt med We Build Denmark, der er sat i verden for at understøtte virksomheder i bygge- og anlægsbranchen med viden, innovation og samarbejder, der bidrager til en grøn og digital acceleration.

Læs også: Svanemærkets nye krav – nu opføres det første byggeri

– Udvikling af intelligente og grønne byer er en spændende udfordring at få indflydelse på gennem We Build Denmark. Det handler om at øge kompetencerne i byggeriet og gøre brug af forskning og ny teknologi. Det er den vej, vi skal, og det går stærkt. Ligesom mange andre steder i landet er Holstebro også i en omstilling, hvor fremtidens byggeri spiller en kæmpe rolle. For eksempel med omdannelsen af Sygehusgrunden midt i Holstebro, der er et af Danmarks mest ambitiøse bæredygtige byudviklingsprojekter. I stedet for at rive ned, vil vi bevare og transformere 83.000 kvm eller 96 % af de gamle hospitalsbygninger til boliger, siger H.C. Østerby, der for nylig er udpeget af Erhvervsministeriet som medlem af Indstillingsudvalget for Bæredygtig Byudvikling.

De mindre kommuner kan også

Foruden hans store viden og erfaring bidrager H.C. også med både fokus og et mindset, der siger, at innovation og grøn omstilling ikke altid behøver at være stort og forkromet. Det handler om handling, og her mener H.C. Østerby, at også de mindre kommuner kan gå forrest med innovationsprojekter og erhvervspartnerskaber, som andre byer og aktører kan lære af:

Prototypen på en 37 kvm stor, 3D-printet studiebolig, som 3DCP er ved at opføre 36 af i Holstebro for boligselskab NordVestBo. Boligerne forventes færdige i 2025. Arkivillustration: 3DCP
Prototypen på en 37 kvm stor, 3D-printet studiebolig, som 3DCP er ved at opføre 36 af i Holstebro for boligselskab NordVestBo. Boligerne forventes færdige i 2025. Arkivillustration: 3DCP

Bestyrelsesformand i We Build Denmark, Martin Manthorpe, der også er direktør for strategi, forretningsudvikling og public affairs i NCC, siger:

– Det er essentielt for en landsdækkende organisation, at vi får ‘innovation ud til en hel nation’. Derfor er det en styrke, at H.C. har erfaring med, hvordan vi lykkes med at samle erhvervslivets partnere om projekter og indsatser, og her er jeg sikker på, at vi er mange, der kan lære af Holstebro Kommune og deres erhvervsindsatser.

Læs også: Nyt og gammelt: Tester gamle mursten i ny daginstitution

H.C. Østerby er valgt for en periode på to år og indtræder på en af We Build Denmarks tre bestyrelsespladser for ‘kommuner og andre offentlige institutioner’, side om side med sine to borgmesterkollegaer, Hans Stavnsager fra Faaborg Midtfyn Kommune og Steen Christiansen fra Albertslund Kommune.

We Build Denmarks øvrige bestyrelsesmedlemmer er:

Martin Manthorpe, NCC (formand)

Lars Storr-Hansen, Danske Arkitektvirksomheder (næstformand)

Kurt Adamsen, Isolerings-Gruppen (næstformand)

Anders Stouge, direktør, DI Byggeri

Christian Helweg, direktør, Råt&Godt

Hans Stavnsager, borgmester, Faaborg Midtfyn Kommune

Mette Glavind, direktør, Teknologisk Institut

Michael H. Nielsen, direktør, MHN Consult

Natalie Mossin, institutleder, KADK – Det kongelige akademi

Rasmus Abildgaard Kristensen, Danfoss

Simon O. Rasmussen, chefrådgiver, Tekniq Arbejdsgiverne

Steen Christiansen, borgmester, Albertslund Kommune

Relateret indhold