Christensen & Co. vinder plus-energi-projekt i Norge

København-baserede Christensen & Co. skal tegne norsk børneinstitution, der skal give overskud af strøm.
Institutionen er selvforsynende med energi og producerer samtidig et overskud svarende til to elbilers forbrug. Visualisering: CCO.
Institutionen er selvforsynende med energi og producerer samtidig et overskud svarende til to elbilers forbrug. Visualisering: CCO.

Christensen & Co. (CCO) er udpeget som vinder af projektkonkurrencen om en plus-energi børneinstitution i Asker uden for Oslo i Norge. Den nye institution er en del af FutureBuilt-programmet, som er et samarbejde mellem de tre største Kommuner i Osloregionen. Programmet har til formål at vise, at det er muligt at skabe klimaneutrale byggerier af høj arkitektonisk kvalitet.

Bygningen skal være selvforsynende med energi og endda producere et overskud svarende til to elbilers forbrug. Vinderforslaget fra Christensen & Co. tager udgangspunkt i at skabe et samvirkende arkitektonisk design, hvor det faktum, at huset producerer mere energi, end det bruger, bliver en integreret del af bygningens idé, arkitektur og rumlige kvaliteter.

CCO har flere tiltag i gang på det norske marked, så derfor er det jo fantastisk at vinde et så vigtigt fyrtårns-projekt under FutureBuilt-visionen.

Michael Christensen Direktør, Christensen & Co.

Flere tiltag i Norge

– Oplevelsesrig arkitektur, som giver mere, end den tager i forhold til miljø og ressourcer, er et helt centralt fokus for os, og CCO har flere tiltag i gang på det norske marked, så derfor er det jo fantastisk at vinde et så vigtigt fyrtårns-projekt under FutureBuilt-visionen, siger direktør i Christensen & Co., Michael Christensen, i en pressemeddelelse.

CCO oplyser, at børnehaven er designet med fokus på at skabe spændende og attraktive rumforløb, som stimulerer nysgerrighed, lysten til at udforske, og at der overalt vil være masser af kroge og nicher og rum i børnenes skala.

Projektet er blevet til i samarbejde mellem CCO, Ingeniørfirmaet MOE i Norge samt konsulent Henrik Sørensen fra Henrik-Innovation.

Blandt de øvrige deltagere i konkurrencen var norske Snøhetta, Ratio Arkitekter, PIR II, Lala Tøyen og Skajaa Arkitekter.

Relateret indhold