Calum bygger 100 rækkehuse i Tilst

Stor efterspørgsel på lejeboliger uden for Aarhus centrum har fået ejendomsudvikleren Calum til at opføre 11.000 kvadratmeter.
100 rækkehuse kommer til på Gasa-grunden i Tilst ved Aarhus. PR-Foto.
100 rækkehuse kommer til på Gasa-grunden i Tilst ved Aarhus. PR-Foto.

Calum fortsætter nu sine byggeaktiviteter ved Aarhus. Mens virksomheden er ved at lægge sidste hånd på 165 studieboliger i Åbyhøj, sår man nu frøene til et nyt boligprojekt i Tilst på den tidligere Gasa-grund.

Fra april begynder firmaet opførelsen af i alt 11.000 kvadratmeter lejeboliger i kvarteret Blomsterhaven. Første etape af byggeriet er på 5.800 kvadratmeter og omfatter 56 rækkehuse målrettet unge familier og par.

– Flere og flere unge familier med små børn placerer sig uden for Aarhus city, og vi mærker en stor efterspørgsel på nye, effektivt indrettede kvalitetsboliger som disse. I Tilst kan man leje et nyt rækkehus med have, men til den samme pris som en toværelseslejlighed i indre by, siger Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør for Calum.

Aarhusarkitekter slår stregerne

Virksomheden, der har slået stregerne til projektet, er aarhusianske Luplau Poulsen, som blandt andet har tegnet CALUMs store rækkehusprojekt Lindholm Brygge i Nørresundby nord for Aalborg.

Calums overordnede fokus har været at udvikle kvalitetsboliger, herunder rækkehuse. Lindholm Brygge-rækkehusene blev forrige år udlejet på ganske kort tid, og ejendomsudviklingsfirmaet har modtaget meget positiv feedback fra lejerne, blandt andet på grund af den lyse og enkle arkitektur. At arkitektfirmaet har fået genvalg til denne opgave virker derfor oplagt.

– Sammen med Luplau Poulsen har vi udviklet et gennemtestet hus, som fungerer fantastisk. Vi har taget de bedste egenskaber fra Lindholm Brygge-boligerne og krydret dem med en række nye designs, siger Jakob Axel Nielsen.

Gasa-grunden er i øjeblikket ved at blive omdannet til en helt ny bydel med rækkehuse, lejlighedskarréer og ungdomsboliger samt en dagligvarebutik. De første beboere flytter ind i Calum-boligerne omkring sommer 2021.

Vi har taget de bedste egenskaber fra Lindholm Brygge-boligerne og krydret dem med en række nye designs.

Relateret indhold