Blæsevejr og hviletid har forsinket bromontage

Flere omstændigheder har forsinket arbejdet med cykel- og gangbroen Folehavebroen hen over Holbækmotorvejen i Valby.
Broen åbner efter planen til foråret 2020. Visualisering: Dissing + Weitling.
Broen åbner efter planen til foråret 2020. Visualisering: Dissing + Weitling.

Folehavebroen

  • Cykel- og gangbroen bliver 5,5 meter bred og 137 meter lang med et frit spænd over Folehaven på 42 meter, bestående af det 32 meter lange brofag mellem de tilstødende brofag, som i hver side går fem meter ud over understøtningen.
  • Folehavebroen har et anlægsbudget på 42 mio. kroner.
  • Københavns Kommune er bygherre, Cowi er ingeniør, Dissing + Weitling er arkitekter, landskabsarkitekter er Kragh & Berglund.
  • Hovedentreprenør er Bladt Industries.
  • Folehavebroen forventes at stå færdig i første kvartal 2020, hvor den vil blive officielt indviet.

Som vi skrev tidligere i dag, er arbejdet med at montere et 32 meter langt brofag over Holbækmotorvejen trukket ud.

Motorvejen var som planlagt helt afspærret fra lørdag aften til søndag morgen, men entreprenøren Bladt Industries var ikke kommet helt i mål, da deadline ramte klokken 10 søndag. Derfor har motorvejen været delvist spærret i begge retninger både mandag og tirsdag.

I et skriftligt svar på Dagens Byggeris henvendelse om årsagen til forsinkelsen, skriver seniorprojektleder Lennart Lynge Larsen, at der ikke som sådan er gået noget galt.

– Der er jo blevet åbnet for biltrafik igen, og derfor har vi af sikkerhedshensyn skullet opsætte forskellige midlertidige foranstaltninger og afspærringer. Desuden var det voldsomt blæsevejr i søndags, så dér kunne vi ikke arbejde med kranerne, og endelige skal vi selvfølgelig også overholde hviletidsreglerne for vores folk. Så der er flere forskellige forhold ud over selve monteringen, der er medvirkende til, at det har trukket ud, lyder det fra Lennart Lynge Larsen fra Bladt Industries, der udfører opgaven for Københavns Kommune.

Hans forventning er, at arbejdet bliver færdigt sent tirsdag aften, hvorefter afspærringer, kraner med videre kan køres væk, og så vil vejen være fuldt farbar igen fra tidlig onsdag morgen.

Relateret indhold