350 boliger er på rette kurs efter JFP-konkurs

Østjysk Bolig og Nordstern har nu fejret rejsegilde på Olof Palmes Allé i Aarhus, hvor den gamle Journalisthøjskolen lå.
Østjysk Bolig og Nordstern fejr rejsegilde på Olof Palmes Allé i Aarhus.
- Såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser, siger næstformand i Østjysk Bolig.

Da den tidligere totalentreprenør på boligprojektet Afd. 27 – Journalisthøjskolen, JFP, gik konkurs for to år siden, blev projektet genudbudt, og Nordstern overtog opgaven at færdiggøre opførelsen af 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger svarende til 17.000 m2 moderne boligbyggeri.

Projektet, der omfatter tre boligblokke med fællesarealer, tagterrasser og parkeringsarealer, havde nået en færdiggørelsesgrad på 46 % ved overtagelsen, og i går kunne parterne holde rejsegilde:

– Efter overtagelsen har vores team arbejdet intensivt og løsningsorienteret sammen med Østjysk Bolig og Lejerbo for at sikre, at byggeriet fortsætter ufortrødent, fortæller Claus Møller, direktør nybyg vest hos Nordstern.

Det 17.000 m2 store boligbyggeri omfatter 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger.

Han tilføjer:

– Dagens fejring er en hyldest til de dygtige håndværkere og fagfolk, der har bidraget til at bringe projektet til dette punkt. Vi har taget over, hvor andre måtte stoppe, og vi er derfor glade for den store tillid, bygherren har vist os gennem hele processen.

Grundlagt på ryggen af en konkurs

Byggeriet, som er designet med stor respekt for områdets historie og arkitektur, opføres med elementer i beton og præfabrikerede trækassetter, mens facaderne bliver beklædt med skærmtegl i en lys grå nuance:

– En konkurs sætter ethvert byggeri ud i stormvejr, og med et byggeri af denne størrelse har vindstyrken været høj. Men såvel som Østjysk Bolig selv er grundlagt for 80 år siden på ryggen af en konkurs, bliver afd. 27 Journalisthøjskolen et levende bevis på, at det gode samarbejde er vejen ud af kriser – også hjulpet af forudseenheden hos skaberne af almenboliglovgivningen.

Læs også

Fingerplan 2.0: Fem bud på fremtidens hovedstadsområde går videre

– Østjysk Bolig og Lejerbo sætter stor pris på den seriøsitet og fremdrift, Nordstern går til opgaven med, siger Evan Krogh Olesen, næstformand i Østjysk Bolig.

De nye beboere forventes at kunne flytte ind i sensommeren 2025.

Relateret indhold