Rådhus vinder skandinavisk pris for enestående grønt tag

Egedal Kommune har modtaget årets Scandinavian Green Roof Award for rådhusets bæredygtige taghave.
Foto: SLA/Ricky John Molloy.
Foto: SLA/Ricky John Molloy.

Egedal Byråd har modtaget Scandinavian Green Roof Award, der uddeles hvert år og præmierer det bedste og mest bæredygtige grønne tag i Skandinavien. Prisen går til rådhusets grønne taghave, som SLA har tegnet. Det oplyser Egedal Kommune og Henning Larsen Architects, der har tegnet rådhuset.

Den store grønne taghave bruger lokale plantearter til at skabe et frodigt og grønt naturrum, der med dufte, farver og lyde tilbyder mulighed for ophold og aktiviteter for både rådhusets ansatte og Egedals borgere.

Det grønne tag på Egedal Rådhus og Sundhedscenter er et godt eksempel på, hvordan vi bruger naturen innovativt til at skabe både funktionelle og herlighedsmæssige kvaliteter.

Mette Skjold Adm. direktør, SLA

Nye muligheder

– Det grønne tag på Egedal Rådhus og Sundhedscenter er et godt eksempel på, hvordan vi bruger naturen innovativt til at skabe både funktionelle og herlighedsmæssige kvaliteter. Ved hjælp af en bred vifte af lokale planter og træer har vi dramatisk øget biodiversiteten i området og forbedret bygningens evner indenfor klimatilpasning. Samtidig giver naturdesignet nye sociale opholdsmuligheder for de ansatte og grønne restituerende sanseindtryk til sundhedscenterets brugere, der dermed får en god naturoplevelse – lige udenfor døren, siger Mette Skjold, adm. direktør i SLA.

Rådhuset er Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter og blev officielt indviet i november 2014.

Prisen uddeles af Scandinavia Green Roof Association – en non-profit-organisation, der arbejder for at fremme grønne tage i Skandinavien.

Foto: SLA/Ricky John Molloy.
Foto: SLA/Ricky John Molloy.
Foto: SLA/Ricky John Molloy.
Foto: SLA/Ricky John Molloy.

Relateret indhold