Ny Hellerup-restaurant værner om historien

På Strandvejen nord for København er Yves at Park Lane åbnet som en del af det nyligt renoverede hotel Park Lane Copenhagen.
Indgangen til restauranten mørkt træ og med stengulve.
Restauranten er skabt til at være fleksibel og imødekomme forskellige stemninger og behov. Foto: &Tempel.

For nylig åbnede restauranten Yves at Park Lane på Strandvejen i Hellerup som en del af hotellet Park Lane Copenhagen, der efter en omfattende renovering snart også står klar slå dørene op.

Det er Camilla van den Tempel og hendes designfirma &Tempel, der står bag koncept og design af både restauranten og hotellet.

Alle restaurantens møblerne er specialdesignet af Camilla van den Tempel. Foto: &Tempel.

Valg af materialer har spillet en afgørende rolle under designprocessen for at skabe en rød tråd i det visuelle udtryk:

– Vi arbejdede med forskellige materialer som bruneret messing og sten, der bidrager til den stemning, vi ønsker at skabe. Designet er præget af en vis tidløshed, samtidig med at det føles relevant og afspejler den historie, vi fortæller igennem hele hotellet, fortæller Camilla van den Tempel.

Læs også

Afrundede hjørner blødgør nyt autismecenter

Ligeledes har der, især under renoveringen af hotellet, været et fokus på at værne om bygningens historie, bl.a. ved at bevare og restaurere de originale træpaneler og stuk.

Æstetik og funktionalitet

Camilla van den Tempel har tidligere primært arbejdet med boligprojekter i både ind- og udland, men har i løbet af de seneste år i stigende grad rettet sit fokus mod hospitality-sektoren.

– Når du skaber et rum, hvor konceptet endnu ikke er fastlagt, handler det om at finde balancen mellem elegance og funktionalitet. Det skal være alsidigt, men samtidig have sin egen identitet – det må ikke blive forudsigeligt eller uinspirerende, forklarer Camilla van den Tempel.

Restauranten er designet til at afspejle den stil, der præger resten af hotellet. Foto: &Tempel.

Relateret indhold