MOE med i norsk milliard-projekt

MOE er med på vinderteamet i konkurrencen om Livsvitenskapsbygget, der kommer til at udgøre en stor del af Oslo Universitet, og samtidig bliver Norges største universitetsbyggeri.
Illustration: MOE.
Illustration: MOE.

Det norske Statsbygg har netop afgjort konkurrencen om en omfattende udvidelse af Universitetet i Oslo. Det såkaldte Livsvitenskapsbygget bliver et 66.000 kvm. stort forsknings- og undervisningsbyggeri for biovidenskab, kemi og farmakologi. Vinderen blev Team Vev, der består af MOE, Ratio Arkitekter, Erichsen & Horgen, IPRAS, Kristine Jensens Tegnestue med Høyer Finseth, CUBO og ALT Arkitekter som underrådgivere.

Tværfaglighed som styrke

Løsningsforslaget får blandt andet ros for teamets evne til at tænke tværfaglighed ind i projekt og organisation.

– Tværfaglighed er en del af MOEs DNA, og vi er som virksomhed vant til at levere og samtænke flere ingeniørdiscipliner, hvilket er knapt så udbredt i Norge. Det har derfor været en klar ambition fra vores side, at kunne byde ind med denne særlige kompetence i forhold til vores norske samarbejdspartnere. Når vi nu har formået at bringe vores force i spil ved et projekt i denne kompleksitet og størrelsesorden, er der selvsagt grund til at være yderst tilfredse, siger MOEs direktør i Norge, Sune Wendelboe

Største norske projekt

MOE har længe været etableret i Norge, men med et anlægsbudget på 3,5 mia norske kroner er Livsvitenskapsbygget uden sammenligning virksomhedens hidtil største projekt i landet. MOEs administrerende direktør Christian Listov-Saabye sætter projektet i perspektiv:

– MOE etablerede sig i Norge for at gøre det vi har succes med i Danmark – at levere kompetent og engageret tværfaglig rådgivning. At vi på Livsvitenskapsbygget indtager netop denne centrale rolle i tæt samarbejde med andre dygtige norske ingeniør- og arkitektfirmaer, viser et MOE som har udviklet sig til en stærk nordisk rådgiverkoncern, siger han.

Et samlingspunkt

For ifølge Statsbygg er hovedformålet med Livsvitenskapsbygget at skabe en ny, levende og aktiv arena for fler- og tværfaglig undervisning. De nye bygninger kommer til at indeholde læringscentre, studiearbejdspladser, auditorier, undervisningslaboratorier og diverse faciliteter til administration. Livsvitenskapsbygget vil således blive et samlingspunkt for ca. 940 ansatte og 1625 studerende.

Relateret indhold