JFA bag norsk Campus

Juul Frost Arkitekter er udvalgt til campusudvikling i Drammen i Norge.
Kultur, undervisning, idræt og nye boliger, skal bindes sammen i Campus Marienlyst i Drammen. Illustration: Jull Frost Arkitekter.
Kultur, undervisning, idræt og nye boliger, skal bindes sammen i Campus Marienlyst i Drammen. Illustration: Jull Frost Arkitekter.

Det bliver Juul Frost Arkitekter (JFA), der skal stå for at udvikle det nye Campus Marienlyst i den norske by Drammen. Området Marienlyst har i alle år fungeret som hjertet af idræts-Drammen med eksempelvis topfodbold og skøjtebane til konkurrenceformål kombineret med flere uddannelsesmiljøer.

Drammen kommune planlægger nu en integrering og et samspil gennem hele området, hvor nye koblinger skal skabe et stærkt og sammenhængende bykvarter. Det skal fremover danne ramme om kultur, undervisning, idræt og nye boliger. Det oplyser JFA i en pressemeddelelse.

Langsigtet plan

JFA er blandt andet valgt på baggrund af sin erfaring med byintegreret campusudvikling. Det, JFA hkonkret har stået for, er mulighedsstudiet af en alternativ udforming af området i tæt samarbejde med de involveredes egne ønsker og behov. Vigtige momenter er tilgængelighed og fremkommelighed for alle, flerfunktionalitet, trivsel og motivation – et inviterende område for alle. Særligt kombinationen af sportslig og kulturelt indhold knyttet til bomiljø er i fokus er ifølge JFA i fokus.

Campus Marienlyst har en planhorisont på cirka 25 år og skal være udført inden 2040 – med flere delmål undervejs.

– Netop koblingen af sport, læring og bomiljø gør Campus Marienlyst så spændende at lægge en langsigtet og robust plan for. Det er vigtigt at løfte blikket. Hvordan kan Campus Marienlyst udgøre en forskel for hele byen og blive vigtigt for hele østlandet? Hvordan kan skolerne og idrætten bruge hinanden på bedst mulig måde? Marienlyst skal ses som et vækst- og erhvervspotentiale – ikke blot som en fodboldarena. Løsningen er et byintegreret campusområde med total fremkommelighed og åbenhed, fortæller Helle Juul, stiftende partner i JFA.

Relateret indhold