Fremgang hos vinduesproducent

Efter en god start på 2014 er jysk vinduesproducent klar til at ansætte nye medarbejdere.
Outline Vinduer producerer alle sine døre og vinduer i Farsø.
Outline Vinduer producerer alle sine døre og vinduer i Farsø.

2014 har indtil videre været det travleste år i en årrække hos Outline Vinduer i Farsø, fortæller produktionsdirektør Jens Sørensen.

– Vi har haft en usædvanlig god start på året, og det er der mange årsager til. Dels går det generelt bedre for byggeriet og langt bedre end sidste år, hvor vinteren varede til og med april. Dels har vi lanceret nogle nye koncepter, som både trælaster, byggemarkeder og private slutbrugere har taget rigtig godt imod, siger Jens Sørensen.

I januar introducerede Outline Vinduer syv dages levering for vindues- og dørprodukterne Træ, Træ/Alu og Træ/Alu Energy. Og selvom den såkaldte Lyn Levering sker mod en merpris, så er der mange, der vælger den løsning.

– Kombinationen af 200 meget dedikerede og kundefokuserede medarbejdere og optimering af en række interne processer har muliggjort levering af vinduer på mål på bare syv dage, fortæller Jens Sørensen og fortsætter:

– Vi havde på forhånd afsat en del af den daglige produktion til Lyn Levering, men denne kapacitet må vi nu udvide på grund af den høje efterspørgsel. Succesen er om ikke kommet bag på os, så er vi i hvert fald positivt overraskede.

10-15 ekstra mand

Jens Sørensen hæfter sig samtidig ved, at Outline Vinduer producerer alle sine vinduer i Farsø. Han mener, at produktion på dansk jord giver nogle muligheder i forhold til konkurrenterne, hvoraf flere får produceret i Østeuropa.

– Vi har gennem alle årene fastholdt, at vi skal beholde vores produktion af døre og vinduer i Danmark. Udover mulighed for Lyn Levering giver det os også en række andre fordele – eksempelvis at produktion, salg og udvikling sidder på samme adresse i Farsø, siger Jens Sørensen.

– Vores medarbejdere kan på den måde løse alle tænkelige forespørgsler fra kunderne, fordi sælgerne kan gå ud i produktionen og omvendt, uddyber han.

Som følge af fremgangen søger Outline Vinduer nu 10-15 ekstra mand i Farsø – fortrinsvis til produktionen. Virksomheden har i en årrække haft et samarbejde med Vesthimmerlands Kommune om ansættelse af fleksjobbere, og samarbejdet forventes også udbygget med behovet for flere medarbejdere.

– I det hele taget er vores arbejdsstyrke ekstrem fleksibel. Vi kan reagere meget hurtigt på ændringer i efterspørgslen – om det så er i opad- eller nedadgående retning eller på produktniveau, fastslår Jens Sørensen.

Relateret indhold