E & P-succes med digitaliseret tidsplanlægning

En digitaliseret udgave af lokationsbaseret tidsplanlægning giver entreprenøren større overblik på de store renoveringsopgaver.
Enemærke & Petersen har vundet flere store renoveringsprojekter i den alminnyttige sektor gennem de senere år. Blandt andet Vapnagaard i Helsingør og Langkærparken i Tilst. Foto: Torben Jastram.
Enemærke & Petersen har vundet flere store renoveringsprojekter i den alminnyttige sektor gennem de senere år. Blandt andet Vapnagaard i Helsingør og Langkærparken i Tilst. Foto: Torben Jastram.

Enemærke & Petersen har de seneste år haft succes med at få store renoveringsopgaver fra blandt andet den almennyttige sektor. Anvendelsen af lokationsbaseret tidsplanlægning er et af værktøjerne, der har været med til at strømline arbejdsgangen under forberedelses- og udførelsesfasen.

Entreprenøren var ifølge eget udsagn en af de første virksomheder, der begyndte at anvende metoden i Danmark, og man har nu anvendt den igennem flere år i produktionen.

Bedre overblik

– Vi renoverer 57 boligblokke i bebyggelsen Vapnagaard, Helsingør. Det regnes som et af Danmarks største renoveringsprojekter. Et projekt af denne karakter kræver et godt flow og en stabil bemanding for derved at sikre en god kvalitet og en god økonomi. Dette overblik skabes gennem brug af lokationsbaseret tidsplanlægning med Vico Control, som endvidere er helt uundværligt, når konsekvenser af ændringer i projektet skal forudsiges. Jeg mener ikke, jeg ville kunne skabe det samme overblik uden brug af Lokationsbaseret planlægning. Ved at få et bedre overblik over det optimale flow, kan aktiviteterne rykkes tættere sammen, og udførselstiden reduceres. Tidsplanen vedrørene Vapnagaard er vanvittig stram. Efter min mening, kunne vi ikke gennemføre denne renovering til tiden, uden brug af lokationsbaseret tidsplanlægning med Vico, siger procesleder Ask Hesselager, Enemærke & Petersen.

Meget at spare

Exigo Consult, en virksomhed med speciale i at optimere processer i byggebranchen, har selv anvendt metoden i mange år, og er dansk eneforhandler af Vico.

– Vi har flere gange fået til opgave for en entreprenør at komme med oplæg til optimering af deres tidsplaner. Vi anvender lokationsbaseret tidsplanlægning, og gennem det overblik vi får, kan vi nemt optimere flowet i aktiviteterne. Vi finder altid 10 procent i udførselstiden – og som regel mere, sigerer Kristian Birch Pedersen, direktør for Exigo Consult.

Han tilføjer, at der er rigtig mange penge vundet, ved at kunne reducere sin udførselstid med 10 procent.

– Prøv bare løseligt at regne på, hvor meget det koster at have en byggeplads kørende med mandskab og materiel bare én dag. At kunne gå fra en udførselstid fra 18 måneder til 16 måneder, betyder rigtig mange penge ekstra på bundlinjen, fastslår han.

Relateret indhold